Kövess minket

Aztaa

Több áldozatot szednek a szelfik, mint a cápák!

Vigyázat cápaveszély! Ilyen és ehhez hasonló figyelmeztetések szerte a világon előfordulnak, Ausztráliától Afrikáig. Az önmagukat fényképezgető emberek lassan nagyobb veszélynek lesznek kitéve, mint például a fürdőzők Dél-Afrika partjainál.

Megosztva

Selfie 2Fotó: Getty / Istock / Europress

Minden nap történik baleset, esetleg tragédia szelfi készítése közben valahol a világon. Mi is írtunk egy szerencsétlenül járt amerikai diákról, aki agyonlőtte magát egy kép készítése közben, melyen egy fegyverrel szeretett volna pózolni. A dolgok Oroszországban már odáig fajultak, hogy a kormány “Biztonságos Szelfi” címmel kampányt indít, hogy a nárcisztikus polgárok lehetőleg ne fotózkodjanak vadállatokkal, fegyverekkel és ne pózoljanak veszélyes szitukban. Azt gondoljátok, hogy ez túlzás?

Ebben az évben többször is olvashattunk végzetes cápatámadásokról. Augusztusban például nyolcan haltak meg a tengeri csúcsragadozó miatt világszerte. Ha hiszitek , ha nem ugyanennyi idő alatt a szelfik tíz áldozatot szedtek. Hivatalosan! Ki tudja, hogy hány eset történt még a világban, amiről nem készült feljegyzés.

A szelfikre már az Európai Unióban is rossz szemmel néznek. Különösen, ha a képen valamiféle fontos, gazdasági vagy logisztikai helyszín látható. Nem kizárt,hogy a gyanús szelfizőket figyelni fogják a neten keresztül, és terroristákat próbálnak majd kiszűrni közülük.

Veszélyes üzemmé vált önmagunk fényképezgetése, fessünk inkább önarcképeket, abba még ne halt bele senki. Vagy mégis?!

(complex.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.