Kövess minket

Aztaa

Több amerikai városban is kitört a paintball háború, a rendőrség szerint 21 Savage kezdte az egészet

Ketten már meghaltak az új őrület miatt.

Megosztva

Forrás: ABC 11

Valódi paintball háborúk zajlanak bizonyos amerikai városokban, a rendőrség pedig 21 Savage-re mutogat a veszélyes trend elterjedése miatt – tudósít a VICE. Az új őrületben résztvevő fiatalok paintball pisztolyokkal felfegyverkezve róják Atlanta, Milwaukee, Detroit, Charlotte, és Greensboro utcáit és egymásra lövöldöznek, kocsikat, házakat használva fedezéknek. Az érintett városok rendőrségei egymás után kapják a telefonokat a megrongált tulajdonok és a golyózáporban megsérült járókelők miatt, Charlotte-ban például az év eleje óta 150 bejelentés történt, de Detroitban is volt vagy 95. Az atlantai zsaruk egy áprilisi akcióban 7500 paintball patront és kilenc fegyvert foglaltak le, a dolog tehát vészesen elharapódzott.

[twitter]https://twitter.com/JayJohnsoN__/status/990624103622160384[/twitter]
A trend amúgy egy nemes kezdeményezéssel indult, mely a „paintballs up, guns down” nevet kapta, és lényegében arra szólítja fel a bandázó ifjúságot, hogy inkább paintball pisztolyokkal lövöldözzenek egymásra, ne igazi fegyverekkel. A mozgalom lényege tehát az agresszió visszaszorítása volt, az egyik legnagyobb szószólója pedig 21 Savage. Az atlantai rapper rendszeresen töltött fel az elmúlt időszakban videókat, ahol paintball pisztolyokkal lövöldözik, és erre szólította fel a gettókban élő arcokat is, hisz inkább ezzel üssék el az időt, minthogy igazi fegyverekkel lövöldözzenek.

Az ötlet viszont rosszul sült el, hisz a rendőrség állítása szerint máris 2 haláleset köthető a trendhez, nem beszélve a rengeteg sérülésről és anyagi kárról, amit azoknak okoznak, akik részt sem vesznek ebben az egészben. A paintball harcosok ugyanis egy idő után nem csak egymást, de gyanútlan járókelőket is elkezdtek célba venni. Április elején egy 15 éves srácra kezdtek el lövöldözni festékkel Atlantában, mire a kölyök elővett egy igazi pisztolyt és több lövést is leadott a paintballosokat szállító kocsikra. Az egyik golyó egy 3 éves kisgyereket talált el, aki a helyszínen életét vesztette. 21 Savage végül átvállalta a temetés teljes költségét (de nem ő lövöldözött). Pár héttel később egy 19 éves holttestére bukkantak Greensboro-ban, a srácot lelőtték, a kocsija pedig szitává volt lőve festékkel, a rendőrség ezt a halálesetet is a paintball háborúknak tudja be.

[vembed youtube=”7NKjRhFJVLQ” ]A hatóságok egyre komolyabban kezelik a helyzetet, több letartóztatás is történt, és figyelmeztetést is kiadtak, hogy felhívják a lakosság figyelmét.

(VICE)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés