Kövess minket

Aztaa

Több mint 220 millió forintért kelt el a Supreme összes eddig kiadott gördeszkája egy New York-i árverésen

Szinte ingyen.

Megosztva

Forrás: New Straits Times

Az 1994-ben alapított Supreme gördeszkás brand lévén szinte a kezdetek óta (pontosan ’98-tól kezdve) gyárt deszkákat. A lapok habár gyakori részét képezik minden szezonális kollekciónak, valódi gyöngyszemeknek számítanak: volt itt már Kermit, a béka, Larry Clark Kids című kultfilmjének szmokizgató gyerekszínészei, KAWS ikonikus figurái, Jeff Koons majmai, sőt még Utolsó vacsora is.

Sok Supreme deck különösen ritka és szinte alig lelhető fel, így igazán szerencsésnek érezhetik magukat a gazdag kollekcióból legalább párat birtokló, buzgó gyűjtők.

Vannak viszont, akik egy kicsivel nagyobban játszanak, és nem elégszenek meg pár lappal, mint például egy bizonyos kanadai lakos, Carson Guo.

A műgyűjtő családból származó, Picasso és Monet eredeti műveit is magáénak tudó fiatal a héten rekordot állított fel:

800 ezer dollárt, vagyis több mint 220 millió forintot fizetett egy, a Supreme eddigi összes, 1998 és 2018 között kiadott deszkáját magába foglaló kollekcióért. Ez bőven a legmagasabb összeg, amit valaha deszkákért kiperkált valaki.

Így lazán sikerült megdöntenie a tavaly júniusi csúcsot is: ekkor a Jordannel, a Diorral, Kanye Westtel és a Hennessy-vel is kollaboráló, feljebb említett amerikai művész, KAWS által tervezett, 8 custom boardot tartalmazó csomag kelt el 55 ezer 700 dollárért. [vembed youtube=”WDkgX_pGA9Q” ] A Supreme boardokat, összesen 248 darabot (!) Ryan Fuller, Los Angeles-i gyűjtő szedte össze nem kevesebb, mint 13 év leforgása alatt. A kollekció a New York-i Sotheby’s árverésén került eladásra egy “20 Years Of Supreme” nevet viselő aukció keretein belül. Egy lap átlagára nagyjából 3200 dollárra rúgott, de voltak köztük sokkalta drágábbak is, annak függvényében, hogy épp mennyire számít ritkának az adott deck. (A legritkábbnak egyébként Da Vinci Utolsó vacsoráját ábrázoló deszkákat tartják.)

A vancouveri születésű Guo azt tervezi, hogy szerzeményeit 2020-ban egy saját üzletben állítja majd ki, további trófeái és különleges zsákmányai mellett.

Forrás: New Straits Times

Forrás: Sotheby’s

Forrás: Sotheby’s

(CNBC / Sotheby’s)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés