Kövess minket

Aztaa

Több mint hárommillió forintos összeget fizettek egy fürt szőlőért Japánban

Minden korábbinál magasabb áron, 1,1 millió jenért (3,12 millió forint) kelt el egy fürt különleges fajtájú és minőségű szőlő csütörtökön, a szezon idei első árverésén Japánban, Kanazava város nagybani piacán.

Megosztva


A 46 vérvörös szőlőszemből álló Ruby Roman-fürtöt egy szupermarket vásárolta meg, amely vevőcsalogatóként mutogatja majd, végül ingyen osztja szét vásárlói közt az átszámítva csaknem 70 ezer forintba kerülő szemeket.

Csak Japánban, Isikava kormányzóságban termesztik e szőlőfajtát, amelyből az első árverésen, 2008-ban 100 ezer jenért kelt el egy fürt. 

A helyi hatóságok által a térség mezőgazdaságának fellendítése céljából 14 év alatt kifejlesztett prémiumminőségű szőlőnek igen magas, legalább 18 százalékos a cukortartalma, és csak azok a fürtök kerülnek belőle kereskedelmi forgalomba, amelyeken minden egyes szem legalább 20 gramm súlyú.

Az isikavai szőlőtermelők 20 ezer fürt Ruby Roman leszállítását tervezik idén, a fajta árusításának kilencedik évében. 

A rekorder szőlőfürtöt megvásárló amagaszaki szupermarket májusban 3 millió jenes (8,5 millió forint) rekordárat fizetett egy pár Yubari fajtájú sárgadinnyéért egy hokkaidói árverésen. 
A japánok szívesen fizetnek csillagászati árat a szezon első gyümölcseiért, mert azok megszerzése komoly presztízst jelent. A távol-keleti szigetországban becses ajándékként is vásárolják a prémium minőségű gyümölcsöket.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.