Kövess minket

Aztaa

Több mint hetvenéves a világ legrégebbi Vespa robogója

Akár magyar tulajdonosa is lehet a világ legrégebbi Vespa robogójának, amelyre most a márka magyar rajongói a catawiki.hu-n licitálhatnak. Az 1946-ban gyártott robogó az úgynevezett “0 sorozat” 3-as számú prototípusa, amelyből a gyártó, a Piaggio mindössze 60 darabot készített. Az 1003 alvázszámú robogó az összes valaha készült Vespa közül a harmadik példány, eladási árát 250 000 és 300 000 euró körüli összegre becsülik.

Megosztva

Forrás:


A kalapács alá kerülő robogó az egyetlen olyan Vespa-típus, amelyből ma már csak néhány darab fellelhető a világon, az 1-es és 2-es számú prototípus már nem létezik. „A Vespa évtizedek óta Olaszország első számú szimbóluma. A Magyarországon is méltán népszerű márkát a világ minden táján ismerik és számos gyűjtő foglalkozik antik Vespákkal. Reményeink szerint ez a példány is egy gyűjtőhöz vagy egy múzeumhoz kerül, ahol megfelelően megőrzik majd a jövő generációi számára” – mondta Davide Marelli, Vespa-szakértő.

Forrás:

A Vespa története a második világháború idejére nyúlik vissza. A Piaggio eredetileg harci repülőgépeket gyártott, de a második világháború után nem folytathatta tevékenységét a korábbi olasz-német együttműködés miatt. A Piaggio ezért 1946-ban úgy döntött, hogy robogók gyártására áll át. A Vespák igen hamar népszerűvé váltak Olaszországban. Az 1953-ban Audry Hepburn főszereplésével bemutatott Római vakáció című film, amelyben a robogónak is fontos szerep jutott, a mai napig élő kultusszá emelte a Vespát.

Forrás:

Vespa: a kiváló befektetés

Számos különleges autóhoz hasonlóan, a Vespa robogók is egyre értékesebbé válnak az idő múlásával. „A Vespa kultikus státuszának köszönhetően a régi példányok jól tartják pénzbeli értéküket. Egy 1970-es évekből származó Vespa robogó például eredeti árának ötszörösét is érheti manapság. Minél régebbi egy Vespa, annál értékesebb” – tette hozzá a Catawiki szakértője.

A világ legrégebbi Vespa robogójának árverése már elkezdődött és március 28-án zárul.

Az árverés itt található!

A Catawikiről

A 2008-ban alapított Catawiki online aukciósház heti rendszerességű árveréseknek biztosít értékesítési felületet különféle kategóriákban, mint például: művészet, antik tárgyak, veterán autók, órák, ékszerek, divatcikkek, könyvek és bélyegek. Az erős nemzetközi fókusszal rendelkező, jelenleg 179 szakosodott árverezővel dolgozó vállalat mintegy 14 millió látogatót fogad havonta, a világ minden tájáról. A havonta eladott tárgyak száma meghaladja a 35 000 darabot. Irodáik megtalálhatóak Hollandiában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Spanyolországban. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés