Kövess minket

Aztaa

Több mint másfél milliárd dollárt költöttek a kanadaiak legális fűre tavaly

Pedig csak októberben legalizálták.

Megosztva

Forrás:

Iszonyatos pénzeket, összesen 1,6 milliárd dollárt költöttek a kanadaiak legális fűre tavaly, ami dupla annyi, mint amennyit 2017-ben a már korábban legalizált orvosi kannabiszra költöttek – derült ki egy új felmérésből. 

Az Arcview piackutató cég és a BDS Analytics közös kutatása rámutat, hogy hiába tolták ki a legalizálást 2018 nyaráról októberre, az észak-amerikai ország lakói így is több mint másfél milliárdot költöttek a drogra, amivel a harmadik legnagyobb legális fűbiznisz piac lettek a világon. Ha a feketepiacot is belevesszük, akkor sokkal nagyobb összeget kapunk, becslések szerint a kanadaiak költése úgy már eléri az 5,7 milliárd dollárt.

A legalizálás óta növekedett azon kanadai polgárok száma, akik kipróbálták már a füvet, a korábbi 21 százalékról, 25 százalékra emelkedett az arányuk.

A kutatás előrejelzéseket is tartalmaz, számításaik szerint Kanada fűpiaca 2022-re elérheti a 7,8 milliárd dollárt, ezzel pedig megelőzheti Kaliforniát, ami jelenleg a legnagyobb legális kannabisz piac a világon.

(Vice)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés