Kövess minket

Stílus

Több száz éves tradíciók által inspirált kollab sneakert ad ki a Footshop és az adidas, íme a Superstar ’Blueprinting’

A 300 éves népi hagyomány által inspirált dizájn a tradíciók, a régiós örökség és a természet találkozása.

Megosztva

Forrás:

Ilyen sem volt még itthon, hivatalos Footshop X adidas sneaker kollaboráció droppol holnap (október 10.). A Szlovák és Cseh gyökerekkel rendelkező, de Budapesten is izgalmas és előremutató projekteket felmutató store az immáron 50 éves adidas Superstar modellt gondolta újra, méghozzá egy tradícionáis textilszínező technikát inspirációul véve, mely a 16-17. század óta a régió fontos kultúrális öröksége, így kicsit a magunkénak is érhezhetjük az egész projektet.

Ismerjétek meg a Superstar ‘Blueprinting’-et!

Forrás:

A kollab cipőn már első ránézésére is kijönnek az apró részletek. Rögtön itt van az indigó alapon lévő fehér minta, amely napjainkban is az ünnepi népviselet része, és egyben a cipő dizájn egyik fő motívuma. A kékfestéses technika egy olyan népi kézműves eljárás, amely több mint 300 éve generációról generációra száll. Nem lehet nem észrevenni a hullámos talpat sem, ami a természet szeretetét, és a felfedezés izgalmát hivatott átadni, de még a D alakú fémgyűrűkkel díszített fűzők is különlegesek, hiszen ezeket inkább hegymászó bakancsokon láthatjuk, mint sem mindennapi használatra tervezett sportcipőkön. A tradíció és a hagyomány tehát a két jelszó, egy átütően kék és krémszínű „vászonra” festve.

Forrás:

A megtisztelő együttműködés a Footshop saját bevallása szerint is több mint egy sima kollab, inkább egy időutazás, mely során együtt emlékezünk a közös tradíciókra, és az egymással megosztott kultúrális értékekre. A lépő igazi limitált darab, globálisan mindössze 520 pár készült, és minden doboz/cipő kézzel sorszámozott.

Az adidas X Footshop Blueprintinget október 10-én, szombat délelőtt 11-től FCFS, azaz first come, first served rendszerben lehet majd beszerezni a budapesti boltban.  Idén utoljára a drop idejére visszatér a Breakfast Club is, ahol az első 30 érkező indigo JUICY-t és indigo édes popcornt is kap. Csapjatok le rá!

Még több infó a sneaker külön weboldalán.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés