Kövess minket

Aztaa

Tömegjelenetek alakultak ki és az internetetet is lekapcsolták Kubában, miután 6ix9ine pénzt osztogatott az utcán

Megosztva

Tekashi 6ix9ine (igen, még él) továbbra is magára vonzza a figyelmet, akárhova is megy. A rapper nemrég Kubában járt, annak ellenére, hogy az országban beutazási tilalom van az amerikai állampolgárokkal szemben, és miután pénz kezdett osztogatni, káosz közeli jelenetek alakultak ki, szinte pillanatok alatt.

A beszámolók ellentmondásosak, de több videó is kikerült 6ix9ine pénzosztásáról, az egyiken az látható, hogy egy hotel ablakából dobálja a pénzt, a másikon egy kocsit rohamoznak meg az emberek, a rapper zöldhasújának reményében, mindkét videón hatalmas tömeg van.

Mint az allhiphop írja, a brooklyni előadó viselkedését elítélte a kubai kormány, mivel azt „megalázó” és „szégyenletes” cselekedetnek tartják, amely szerintük felerősíti a szegénységről alkotott képet, amelyet sokan világszerte a kis szigetországról táplálnak. Sőt, egyes jelentések szerint a kormány órákra lekapcsolta az internetet, hogy megakadályozza az incidensről készült videók terjedését.

6ix9ine a hét elején videókat posztolt Kubából, de azóta törölte őket. Senki sem tudja pontosan, hogy a rapper miként utazott be az országba, mivel a turizmus tilos. Amerikaiak csak akkor mehetnek, ha egy csoporttal utaznak „emberek közötti” kulturális/oktatási körútra.

A rapper amúgy korábban egy Insta Story-ban írta le, hogy mikor köteg pénzzel pózol az Insta posztjaiban, azok mind kellékek, nem igazi pénz. Remélhetőleg a kubai népnek azért igazi pénzt szórt szét.