Kövess minket

Aztaa

Törnek-zúznak-táblákat fejelnek le Lmen Prala rajongói a T$ULA GANG nevű netes kihívás részeként

Kis magyar Jackass tombol a rapper fanjai körében.

Megosztva

Forrás:

Új magyar kihívás tombol a neten, T$ula Gang néven. Lényege, hogy fiatalok videóra veszik, ahogy asztalokat törnek, közlekedési táblákat fejelnek le, bokrokba ugrálnak, öltözőket kapnak szét, mindezt miközben nagyban üvöltik, hogy T$ULA GAAAANG. A rage videók és a korai Jackass állatkodások különös egyvelege ez, melyhez az egyik legismertebb hazai trap rapper, Lmen Prala hype dalai biztosítják a hátteret. A zeneválasztás nem véletlen, hisz pont Prala vaduló körei inspirálták a trendet.

Lmen Prala már a zenéiben is a hardcore hype trap hangzást üti meg, koncertjein pedig ez hatványozottan kijön, ahol a közönség tombol, pogózik, miközben a rapper maxon pörög a színpadon, jobb esetben csak egy sörösdobozt ver a saját fejéhez, rosszabb esetben úgy lefejel egy ajtót, hogy vérző homlokkal kell folytatnia a fellépést. A T$ula Gang mégsem a színpadról, hanem a koncertek utáni házibulikból indult. 

Forrás:

A név eredete a spanomhoz és sofőrömhöz, Mátéhoz köthető” – mesélte nekünk Prala a T$ula Gang mém indulását. „Mikor be van baszva, teljesen átváltozik, ezt az alteregóját neveztük el T$ulának. Iszonyat durva házibulik szoktak nála lenni, kb. mindent összetörünk a házban, fixen verekedünk meg ilyenek, múltkor szétfejeltem egy poharat és ömlött a vér a fejemből. Ezt a házibulis csapatot neveztük el T$ula gangnek.”

Máté alteregójának külön Instagram oldala van Tsula a gonosz néven, itt már március végén megjelent a gang eszenciája egy ajtó-ablak kibokszolásában. A trendet viszont az a bizonyos áprilisi, vérző fejjel végződő házibuli indította be igazán.

[instagram]BwtvtBVgiQu[/instagram]
„Egyszer csak elindultak ezek a videók, kitettem őket, majd egyre több jött” – mondta Prala a rajongói által küldött videókról, melyek követik a T$ula Gang által képviselt állatkodást. Május végére oda jutottunk, hogy már best of válogatások is vannak a T$ula Gang videókból, és a trend a mainstream Youtuberek ingerküszöbét is elérte. A srácok (mert igen, a videókban szereplők egy-két kivétellel mind fiúk) egymást túllicitálva próbálnak néhol vicces, de sokszor veszélyes és ostoba kaszkadőrmutatványokba bonyolódni, és van, hogy ez még Pralának is sok. 


„Volt kettő darab videó ami elég durvára sikerült, nem lett belőle szerencsére sérülés, meg semmi. Azokat azért nem raktam ki, mert ha őket utánozzák a gyerekek, akkor még nagyobb baj is lehet. Ki is tettem egy figyelmeztető videót, hogy azért ne basszák szét magukat intenzíven.”

[vembed youtube=”CiAvpwcPnUE” ]Alapvetően nincs a videókkal problémája, hisz az előbb említett felhívásban is úgy fogalmaz: „berúgunk egy-két ajtót, kitörünk egy-két ablakot, eltörik valakinek a keze, le van szarva„. Prala a kedvencei közé sorolja, mikor egy srác beleugrik egy csocsóasztalba, meg mikor valaki letépi egy öltözőben a szekrényajtót, és azon ugrál.

A videóknak viszont vannak kritikusai is. Néhol felmerül a rongálás esete, míg van, aki azt sérelmezi, hogy Prala úgymond rossz példát mutat a kihívással. Baba Aziz, aki amúgy Prala „Tabu” klipjében is feltűnt, például arról írt Facebook oldalán, hogy jobban örülne, ha a rapper nem rombolásra, hanem valami pozitív dologra ösztönözné a rajongóit.

Forrás: Baba Aziz Facebook

Prala elutasítja, hogy a trend elterjedéséhez közvetlen köze lenne, hisz mint mondja, senkit nem kért és buzdított arra, hogy ilyen videókat csináljon, igaz érdemes hozzátenni, hogy azzal, hogy megosztja a videókat, mégis csak propagálja azokat. Attól sem fél, hogy veszélyesen eldurvulna a dolog, szerinte mindenki csinált őrültségeket fiatalon. „Nincs bennem para, ez egy challenge, amit ésszerűen kell csinálni, most ha valakinek eltörik a keze, vagy vérzik egy kicsit a homloka, az nem akkora baj. Mi is ilyen bulikat szoktunk nyomni, akár fiatalon is, ez egy ilyen fiatalos őrültség” – fogalmazott.

Baba eközben úgy gondolja, hogy ha már ennyire befolyásos Prala a fiatalság egy részénél, akkor példát is mutathatna, vagy ahogy ő fogalmazott nekünk, ha azt mondaná, hogy ültessenek fát, akkor azt csinálnák.

[vembed youtube=”1iCwguwGr_s” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés