Kövess minket

Tech

Törölték a Steamről a játékot, amiben iskolai mészárlásokat kellett végrehajtani

Az idei évben szinte minden hétre jut egy iskolai vérfürdő Amerikában.

Megosztva

Forrás:

Lekerült a számítógépes játékok legnagyobb online választékával rendelkező Steam kínálatából az Active Shooter című alkotás demója, melyben tanárokat, diákokat illetve rendőröket lehet halomra lőni a létező legkülönfélébb fegyverekkel. Az iskolai vérengzéseket szimuláló játék június 6-án jelent volna meg hivatalosan, de már most akkora felháborodást váltott ki, hogy a Steamet üzemeltető Valve cég jobbnak látta, ha visszavonulót fúj, és mégsem engedik árusítani a platformon. A cég a fejlesztőt is törölte az oldalról.

Az Active Shooter egy orosz FPS, fejlesztői egy hivatalos közleményben elmondták, nem hinnék, hogy bármi negatív hatása lenne annak, ha valaki ezzel üti agyon a szabadidejét. Szerintük más játékok, mint például a piacvezető GTA , a Postal vagy éppen Carmageddon sokkal véresebbek, mégsem zavarnak senkit. A játék során választani lehetett volna, hogy a játékos az iskolai lövöldözővel, vagy az őket likvidáló kommandósokkal akar lenni, a fejlesztők próbáltak az utóbbira hivatkozni, mikor az védték a játékukat. A botrányt csak felerősítette, hogy mostanában rengeteg iskolai lövöldözés volt Amerikában, amik ismét vitát gerjesztettek az ország fegyvertartási törvényeiről.

Forrás:

A játék olyannyira kiverte a biztosítékot Amerikában, hogy még egy online petíciót is elindítottak az eltüntetése érdekében. Per pillanat 112 ezer ember írta alá, köztük több iskolai lövöldözést túlélő fiatal is.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés