Kövess minket

Aztaa

Továbbra sem hagyhatták el 70 ezren a sártengerré változott Burning Man fesztivált, egy ember meghalt

Megosztva

70 ezer ember ragadt a népszerű nevadai Burning Man fesztiválon, miután az esőzések hatására sártengerré alakult a rendezvénynek helyet adó sivatag. Vasárnap folytatódott az esőzés, így továbbra sem lehet tudni, hogy a résztvevők mikor hagyhatják el a helyszínt. Szombaton késő este egy halálesetet is jelentettek, de a rendőrség elég szűkszavúan nyilatkozott arról, hogy pontosan mi történt az illetővel.

A CNN szerint a Pershing megyei seriff hivatala közölte, hogy nyomozást folytat „egy haláleset ügyében, amely az esőzés során történt„. A hatóságok nem nevezték meg a személyt, de megjegyezték: „A családot értesítették„.

Vasárnap a Fehér Ház egyik tisztviselője azt mondta, hogy Biden elnököt is tájékoztatták a Burning Man-en kialakult helyzetről.

A fesztivál szervezői arra kérték a fesztiválozókat, hogy takarékoskodjanak az étellel és a vízzel. A problémák ellenére továbbra is azt tervezik, hogy hétfőn este 9 órakor elégetik az esemény névadó emberépítményét. Közben több összeesküvés elmélet is elterjedt a közösségi médiában, például, hogy kitört az ebola járvány a fesztiválon, vagy hogy kannibalizmusra adták az éhes fesztiválozók a fejüket, ezeket hamar cáfolták.

A gazdagok hippifesztiváljánák is nevezett rendezvényen mindenesetre az így is vannak, akik megpróbálják jól érezni magukat, mint az a lenti videón látható.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés