Kövess minket

Bulvár

Travis Scott megúszta, nem ítélik el az Astroworld-tragédia miatt

Megosztva

Előrelépés történt és fontos döntés született a 2021. november 5-én bekövetkezett Astroworld-tragédia ügyében. A texasi esküdtszék elutasította a vádemelést Travis Scott ellen, akit így nem ítélhetnek el, mint a tömegbaleset egyik – közvetett – felelőse, írja a BBC és a lapot idéző 24.hu.

A bíróságon csütörtökön, június 29-én ültek össze tárgyalni, itt lett kimondva, hogy Travis és a további szervezők (beleértve Live Nationös munkatársakat, akik részt vettek a fesztivál lebonyolításában) nem lesznek felelősségre vonva azon 10 ember haláláért, akik a fesztivál alatt vagy után vesztették életüket fulladásban. Az áldozatok életkora 9-től 27 éves korig terjed. Rajtuk kívül több ezer sérültről is beszámoltak, ez is súlyosbító tényezőként merülhetett fel a tárgyalások alatt.

„Nagy megkönnyebülés” védence számára – jellemezte a esküdtszéki döntést Kent Schaffer, Scott ügyvédje, aki hozzátette, hogy az előadó „soha nem bíztatott senkit olyan tettre a közönségből, ami következtében bárki is megsérülhet.” 

Schaffer végül így összegezte gondolatait: „Travis nem felelős. Ha büntetőeljárást indítanak ellene, az nem enyhíti az áldozatok fájdalmát.”

És ha már áldozatok, Travis bár megúszta a büntetőeljárást, több polgári per is életben van még ellene, ezek máig aktívak több texasi bíróságon, így az ügye nincs teljesen lezárva, és ez várható is volt. Arról már voltak hírek, hogy egy ügyben meg tudott már egyezni a rapper stábja, a Live Nation, egyéb felek és a pert indító sértett család (az egyik áldozat szülei), de a részleteket, illetve rendezési alapként felmerülő összegeket nem hozták nyilvánosságra.

Travis korábban már lenyilatkozta, hogy megrázta a tragédia, de a színpadról nem látta, hogy mekkora káosz bonatkozott ki a tömegben. Kritikusaik azzal vádolják Drake-et és Scottot, hogy akkora volt a pánik és az őrület a közönség soraiban, hogya azt nem lehetett volna nem észrevenni, az előadóknak pedig sokkal előbb kellett volna cselekedniük és rögtön meg kellett volna állítaniuk a show-t.

Travis Scott mindeközben aktívan elkezdte promózni lemezét, ami végre a láthatáron van: az Utopia körüli felhajtásról itt írtunk.

(BBC / 24.hu)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük