Kövess minket

Hiphop

Travis Scott nem tartja hiphopnak a saját zenéjét

Nem akarja beskatulyázni magát.

Megosztva

Forrás:

Gyakran hallani old school rap fanoktól, hogy „ez nem hiphop!„, mikor valamilyen trap vagy bármilyen újvonalas előadóba botlanak, aki kicsit is feszíti a stílus határait, és valahol igazuk van, de nem feltétlenül abban az értelemben, ahogy ők gondolják. Zenekritikusok már egy ideje harsogják, hogy a rideg zenei stílusbeli kötöttségeket a Z-generáció teljesen levedlette, minden keveredik mindennel, nincsenek játékszabályok többé, talán ennek a tetőpontja volt idén Lil Nas X „Old Town Road” című megaslágere is, mely egyszerre pörgött a country, a rap, és a pop fanok között. 

Ezzel párhuzamosan bizonyos előadók örömmel jelentik ki, hogy nem tartoznak egyik szubkultúrához sem, ott van tökéletes példának Post Malone, akin a zenekedvelők és még a Grammy jelölőbizottság tagjai is összevesztek, hogy akkor ez most mi is pontosan, amit játszik, de említhetnénk a tavalyi „Kids See Ghosts” című Kanye x Kid Cudi albumot is, mely hasonló vitákat generált. Ebbe a sorba állt most be Travis Scott, aki nem szereti ha beskatulyázzák, és kijelentette, hogy nem játszik szó szoros értelembe hiphop zenét.

Scottal a Harper’s Bazaar magazin készített egy anyagot, ahol a lo-fi, elfolyós trap zenéjére visszautasította a hiphop jelzőt a riportertől. „Úgy írnám le a zenémet, mint az agyam bizonyos darabkái – azon stílusok keveréke, amiket nap mint nap hallgatok„.

A rapper/producer továbbá kifejtette, hogy számára a zene és a divat elválaszthatatlan. „Nem tudom egyiket se csinálni a másik nélkül” – tette hozzá. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés