Kövess minket

Aztaa

Troll lépés: a „bongfelhő” nevű füves megnyitással kezdett legutóbbi meccsén Magnus Carlsen, a világ legjobb sakkozója

Volt is kacagás.

Megosztva

Forrás: The Guardian

A napokban egymás ellen játszott a világ jelenlegi legjobb sakkozójának tartott norvég Magnus Carlsen és Hikaru Nakamura a Meltwater Champions nevezetű bajnokságon. Teljesen átlagos meccsnek indult, amikor is Carlsen úgy döntött, hogy beveti a 444 által csak mémmegnyitásként jellemzett trollfogást.

Ez nem más, mint a bongcloud, avagy bongfelhő megnyitás (Wikipédián itt lehet olvasni róla), ami a Guardian szerint az egyik legbizarrabb és leghaszontalanabb lépés a sakk világában, olyannyira, hogy ilyet maximum akkor csinál az ember, ha rommá van tépve – innen a név ugyebár. 

Magnus fehérrel volt, első lépéseként előre tolta a király előtti gyalogot, majd utóbbival is lépett, ez pedig így teljesen logikátlan. A szemléltetett bongfelhőt egyébként maga Hikaru Nakamura is bejátszotta már 2018-ban, ami akkor szintén nagy hír lett, most feltételezhetően erre reagálva vállalta be a norvég is a stoner-kompatibilis mémnyitást. Hogy teljes legyen a kép, a japán ellenfél is válaszolt egy bongfelhővel, így úgynevezett double bongcloud ment végbe a digitális táblán – ezt már egyik játékos sem tűrte szakadás nélkül.

[vembed youtube=”zVCst6vyV80″ ] Mint a vonatkozó cikkek kiemelik, a meccsnek annak fényében, hogy mindkét játékos továbbjutott már, nem volt komoly tétje (direkt döntetlennel zárult), ezért engedhette meg magának Carlsen és Nakamura a laza trollkodást, amit először a párbajt figyelemmel kísérő magyar szakkommentátor, Lékó Péter (akinek az angol akcentusa megér egy misét) nem is igazán tudott hova tenni. 

Forrás: 444.hu


(The Guardian / 24.hu)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés