Kövess minket

Film

Tudományos módszerrel kutatták ki, hogy a „Sinister” a valaha készült legfélelmetesebb film

Megosztva

Forrás:

Ahogy közeledik a Halloween, úgy lobban fel újra az örök kérdés: melyik a valaha készített legfélelmetesebb horror film? Ezt általában csak horrorkedvelő haverok beszélik meg egymást közt, egy éjféli filmmaraton közben, de idén a tudomány is beszállt a vitába. 

A broadbandchoices által megrendelt kutatásban 50, különböző életkorban lévő résztevő segítségével próbálták meg megtalálni a legparább horrort. A „Félelem Tudománya” elnevezésű kísérletben az alanyok összesen 100 órányi horrort néztek végig, egész pontosan az imdb filmes adatbázis, és a kritikusok véleményét összesítő oldal, a Rotten Tomatoes top 50 horror filmjét, miközben végig figyelték a pulzusszámukat. A merítés tehát nyilván limitált volt, de így is le tudták szűkíteni a listát a 35 legfélelmetesebbre. A kiválasztottak szíve a leggyorsabban a 2012-es „Sinister” című horror alatt vert, melyben a főszereplő, Ethan Hawke talál durva gyilkosságokat tartalmazó filmfelvételeket az újonnan vett házának padlásán. A résztvevők nyugalmi pulzusszáma 65/perc volt, de a Sinister nézése alatt nagyrészt 86/perc körül mozgott. 

[vembed youtube=”qXpSChVDkso” ]A második helyre került az „Insidious„, mely nem tartotta annyira végig félelemben a nézőket, mint a „Sinister„, de ebben a filmben volt a legijesztőbb pillanat, mely 133/percig pörgette fel a nézők pulzusszámát.

Befért még a top 10-be a „Démonok között„, az „Örökség„, a „Parajelenségek„, a „Valami követ„, a „Démonok között 2„, a „Babadook„, a „Barlang„, valamint „A Látogatás” is. A kísérlet egyik nagy tanulsága az volt, hogy a régebbi, old-school horrorfilmek lehet, hogy klasszikusok, de közel sem hozták azt a hatást, mint egy-egy újabb film.

(Forbes)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük