Kövess minket

Aztaa

Túl sok szexuális zaklatás volt egy svéd fesztiválon, többet nem engednek be férfiakat

Az ötletgazda szerint addig tart, míg a férfiak nem tanulnak meg viselkedni.

Megosztva

Forrás:

Nem rendezik meg többet a svéd Bråvalla fesztivált, miután túl sok szexuális zaklatás történt az eseményen. A fesztivált már a 2013-as indulás óta botrányok övezték, de miután idén 23 szexuális zaklatást és 4 nemi erőszakot regisztráltak a hatóságok, a szervezők inkább lefújták a következő évet, vagy ahogy az egyikük fogalmazott: „Bizonyos férfiak nem tudnak viselkedni, ez elég sajnálatos. Úgy döntöttünk, hogy 2018-ban már nem rendezünk fesztivált„.

A bejelentés után egy svéd humorista, Emma Knyckare Twitteren reagált a közleményre, ahol azt írta, hogy kéne csinálni a Bråvalla helyére, egy új, csak nőknek szóló fesztivált, ahova addig nem engedik be a férfiakat, míg meg nem tanulnak viselkedni. A felvetésre a szervezők is felkapták a fejüket, akik megkeresték Emma-t és a tweetből most úgy tűnik valóság lesz. 

„Svédország első férfimentes rock fesztiválja tényleg megvalósul jövő nyáron. A elkövetkezendő napokban összerakunk egy csapatot tehetséges rendezvényszervezőkből és projektvezetőkből, akik tető alá tudják hozni ezt az eseményt, hamarosan jelentkezünk a részletekkel” – közölte Emma fejleményeket. 

A Bråvalla fesztivál befogadóképessége 50 ezer ember, így ha ez a kizárólag nőknek szóló fesztivál tényleg megrendezésre kerül, akkor ez lehet a legnagyobb ilyen típusú rendezvény a világon.

(Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés