Kövess minket

Hiphop

Tupac iránt érzett tiszteletből nem akarta elvállalni Pimp C a JAY-Z-vel közös „Big Pimpin” című slágert

De végül csak rávették.

Megosztva

Forrás:

JAY-ZBig Pimpin” című 2000-es évekbeli dala a legfelkapottabb treki volt a keleti parti rapper negyedik albumáról, de az UGK-vel közös produkció összehozása nem volt egyszerű feladat – állítja a nyugati part egyik nagy pionírja, Too Short, egy nemrég megjelent interjúban.

[vembed youtube=”C0ogONzfQuI” ]Short visszaemlékezése alapján az UGK fele, Pimp C több okból is vonakodott attól, hogy JAY-Z-vel együtt legyen a dalon. Első körben nem tetszett neki, hogy a Timbaland által producerelt szám túl poppos, ami nem meglepő, hisz ő a keményebb déli hangzáshoz volt szokva. De nem ez volt az egyetlen problémája, azt is sérelmezte, hogy JAY Biggie oldalán állt a híres Tupac-B.I.G. beefben. C állítólag azt mondta, nem hajlandó olyanokkal együtt dolgozni, akik nem adták Tupacot. Short (aki Biggie-vel és Pac-kal is zenélt együtt) amúgy nem teljesen biztos benne, hogy Pimp C ismerte-e egyáltalán személyesen Shakurt, de a lényeg, hogy iszonyatosan tisztelte. Végül aztán egy kis noszogatás után mégis bevállalta a trekit, de jött a következő probléma, a klip.

[vembed youtube=”Cgoqrgc_0cM” ]A nagyon, de nagyon 2000-es évek elejei hangulatú, Hype Williams által rendezett videót Trinidadban rögzítették, C viszont lekéste a forgatást, így azt találták ki, hogy menjen le Miamiba, hogy ott vegyék fel a verzéjét. C ettől is vonakodott, de aztán Shorttal együtt leutaztak és még rá is húztak a vakációra két hetet, olyan jól érezték magukat lent. Pimp mondjuk nem csak a száját húzta a projekt alatt, hisz több sort is ő írt JAY-Z verzéjében a sajátján kívül, csak hát egy kicsit makacs volt.

(Vibe)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés