Kövess minket

Rock

Turistalátványosság lesz Prince otthonából

Október 6-án nyílik meg a rajongók előtt a néhai amerikai zenész, Prince Paisley Park-i otthona, amelynek liftjében találták holtan az 57 énekest április 21-én – jelentette be szerdán a popsztár hagyatékát kezelő társaság.

Megosztva

A Bremer Trust közleménye szerint a Minneapolis közelében fekvő, több mint hatezer négyzetméteres komplexumot ugyanaz a cég fogja működtetni, amely Elvis Presley egykori memphisi otthonát, a ma múzeumként és turistalátványosságként működő Gracelandet is üzemelteti. A zenész testvére, Tyka Nelson szerint Prince mindig is meg akarta nyitni az ingatlant a látogatók előtt.

A Paisley Park-i turistalátványosság megvalósításához szükséges kezdődőkét a Graceland Holdings biztosítja. A tervek szerint a komplexum látogatói bejárhatják a stúdiókat, ahol Prince legnagyobb slágereinek többsége született, valamint azt a helyiséget, ahol a zenész a turnékra próbált, illetve exkluzív magánkoncerteket adott.
A nagyjából hetven perces körséta során Prince több ezer személyes tárgyát is meg lehet nézni, köztük legendássá vált fellépőruhákat, díjakat, hangszereket, műtárgyakat, ritka zenei és videofelvételeket, koncertekről származó emléktárgyakat, autókat és motorkerékpárokat.

Péntektől lehet belépőt vásárolni az interneten: a normál jegy ára 38,50 dollár (tízezer forint), a kiscsoportos VIP-túrák fejenkénti ára 100 dollárnál kezdődik. A Graceland Holdings naponta 1500-2000 látogatóra számít csúcsidőszakban.

A tervekre a városnak is áldását kell adnia. A tervezőbizottság szeptember 20-án tart meghallgatást az ügyben, a városi tanács október 3-án dönt.

Senkinek sincs tudomása arról, hogy Prince végrendeletet hagyott volna hátra, az ügyben eljáró bíró pedig még nem döntött az örökösökről, de várhatóan Tyka Nelson és Prince öt féltestvére is a kedvezményezettek között lesz, mivel a zenész elvált, szülei meghaltak és nincs gyermeke. A Bremer Trust szerint a család támogatja a nagyjából 300 millió dollárt érő komplexum múzeummá alakításának ötletét.

Egy névtelenséget kérő, az énekes halála ügyében folyó vizsgálathoz közel álló szakértő az AP hírügynökségnek korábban elmondta, hogy a Prince otthonában és utazótáskáiban talált tabletták egy része fentanilt, egy igen erős szintetikus fájdalomcsillapítót tartalmazott, de ez nem derült ki a csomagolásukból.

A popsztár a fentanil véletlen túladagolásában vesztette életét április 21-én a halottkémi jelentés szerint. Az énekesnek nem volt receptje a szupererős fájdalomcsillapítóra. A hatóságok jelenleg is vizsgálják, hogyan juthatott hozzá a halálát okozó gyógyszerhez. Az eddigi vizsgálatok szerint a halálát megelőző 12 hónapban Prince-nek nem írtak fel olyan gyógyszert, amely Minnesota államban receptköteles.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés