Kövess minket

Aztaa

Twin Magic? – A sporttörténelem egyik legviccesebb összeesküvés-elmélete

Csodás gyógyulás, vagy egy testvérpár, akik mindenkit átvertek.

Megosztva

Forrás:

Marcus és Markieff Morris története mindig is különleges volt. Ikertesókként Philadelphiában nőttek fel, rajongtak az Eagels-ért, és mindketten azt tervezték, hogy profi amerikaifutball-játékosok lesznek. Végül egy középiskolai edző javasolta, hogy váltsanak a kosárlabdára, ugyanis hatalmas potenciál van bennük. Innentől kezdve középsuliban és a kansasi egyetemen is csapattársakként játszottak. A 2011-as NBA drafton egymás után keltek el (13.-én ként Markieff a Phoenix-hez, 14.-ként Marcus a Houston-hoz ment). Bár a ligában mindketten jó munkásembernek számítanak, akik szeretnek néha balhézni, csendes karrierjük volt. Azonban a 2017-es Playoff-ban pár napig rajtuk pörgött az internet java része, köszönhetően egy sérülésnek.

A 2017-es NBA Playoff egyik legkeményebb összecsapása volt a Boston Celtics és Washington Wizards közötti széria. A két csapat kicsit sem kedvelte egymást, több kiállítás is jellemezte a párharcot, a fizikális játék és feszültség pedig minden meccsen legalább akkora szereplő volt, mint maguk a játékosok. Markieff Morris a Wizards együttesét erősítette, ahol kezdőjátékosként pótolhatatlannak tűnt. Az első meccs második negyedében, 7:18-cal az órán azonban Markieff egy szerencsétlen érkezést követően kificamította a bal bokáját, majdhogynem kifordította. A megítélt büntetőket még bedobta (hatalmas fájdalmak közepette), viszont ezután rögtön elhagyta a pályát és nem is tért vissza a mérkőzésre. Kosárlabda körökben mindenki azt találgatta, hogyan fogja elbírni a Washington az egyik alapemberének hiányát.  Három nappal később azonban – többek közt edzője legnagyobb meglepetésére – Markieff újra a kezdőcsapatot erősítette és jelét sem mutatta, hogy bármi panasza lenne a pár napja még borzalmas állapotban lévő bokájára, sőt a szezonban ekkor nyújtotta az egyik legjobbját. Ezután ütötte fel a fejét az NBA egyik legőrültebb összeesküvés-elmélete.

(Ikertesója, Marcus Morris ekkor a már kiesett Detroit Pistons tagja volt. Mivel a detroiti csapat számára véget ért a szezon, így Marcusnak már edzése és jelenése sem volt a Pistonsnál, a közönség soraiból drukkolhatott.)

Az elmélet szerint Markieff sérülése igenis súlyos volt, így a széria második meccsén nem is őt, hanem Marcus-t láthattuk, aki beugrott, hogy kisegítse testvérét. Az elméletet mindenki őrültségnek tartotta az elején, mert a testvérpár mindkét tagja tele van tetoválásokkal, így nem nehéz megkülönböztetni őket. Ez akár igaz is lehetne, ha a két jómadár nem ugyanazt tetováltatta volna magára, centire pontosan mindenhova, így még lehetetlenebbé téve, hogy egy külső szemlélő megkülönböztesse őket.

Persze, Marcus azonnal tagadott minden felvetést. Twitteren írta: „Sosem játszanék olyan csapatban, melynek nem vagyok a tagja. Bokaficammal is lehet játszani. Nem is vártam kevesebbet (a tesómtól –a szerk.). Bár vicces a felvetés.” . Ezután Marcus több mémet is retweetelt, aminek ez az összeesküvés volt az alapja.

Bár minden bizonnyal tényleg nem történt meg a Twin Magic, mégis szórakoztató a gondolattal eljátszani, hogy mi van, ha mégis. A sors fintora, hogy Marcust pár hónappal később a Bostonhoz cserélte a Pistons.

Írta: Steiner Krisztián

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés