Kövess minket

Hiphop

Tyler, the Creator bekerekezett Virgil Abloh utolsó Louis Vuitton bemutatójára, ahol a zenéért is a rapper felelt

Megosztva

Január 20-án, csütörtökön zajlott le a Louis Vuitton legutóbbi divatbemutatója, ez volt az utolsó olyan show, ahol még láthatóak voltak a novemberben elhunyt Virgil Abloh által tervezett új, eddig fel nem fedett darabok.

A kifutót extravagáns darabok uralták, köztük buggyos nadrágok, dzsekik, színes táskák, őrült fejdíszek, sapkák, szoknyák, gördeszkák és megannyi más darab, például egy mennyeien (és ez alatt nem azt értem, hogy zseniálisan) eklektikus fehér szárnyas jelmez. A kollekciót Abloh már nem tudta befejezni, így az utolsó simításokért egykori kreatívjai és csapattagjai feleltek, akik igyekeztek mindent Virgil szellemében- és ahhoz méltó módon megalkotni.

Ami a cipőket illeti, akadtak bakancsok, mégis a ’90-es éveket idéző, túlméretezett Louis kosaras cipők voltak a hangsúlyos footwear elemek.

A nagyszabású eseményen felvonult és zenélt Yasiin Bey alias Mos Def, középen egy zenekar játszotta a dallamokat és darabokat, melyeket nem más, mint Tyler, the Creator komponált külön az eseményre. Egy ponton maga a rapper is becangázott LV outfitben, majd tett egy kört a vagyonokat érő Louis Vuitton-biciklin ülve, mialatt a Kali Uchis-szal közös See You Again szólt.

Tyler szerepeltetése nem véletlen, az előadó és a divattervező ugyanis közeli kapcsolatot, szoros baráti és szakmai viszonyt ápolt. T a novemberben bekövetkezett tragikus eseményre reagálva közzé is tett egy szívszorító üzenetet a közösségi médiában, mint írta, Virgil egy olyan úttörő és vezető egyéniség volt, aki kijelölte az utat neki és számtalan más alkotónak is. A rapper ezután a Fast Company videójában is meghatóan nyilatkozott, elmondása szerint alig várta, hogy Abloh is lássa kemény munkájának a gyümölcsét, avagy a kaliforniai dombokon felhúzott Golf le Fleur pop-up shopot, erre viszont már sajnos nem volt alkalom.

A teljes bemutató alább nézhető.

A ténylegesen utolsó, valóban kizárólag Virgil által jegyzett Louis V-kollekcióról itt írtunk.

Fotók: Highsnobiety / Eva Al Desnudo

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés