Kövess minket

Hiphop

Tyler, the Creator nyerte a Legjobb Rap Albumnak járó idei Grammy-díjat

Ki is használta a pillanatot, hogy kicsit beoltsa a díjátadót.

Megosztva

Forrás: @matesovo Instagram

Tíz évvel azután, hogy Tyler, the Creator azt rappelte, az az életcélja, hogy nyerjen egy Grammy-t, az álma valóra vált, hisz tegnap este ő vihette haza a Legjobb Rap Albumnak járó arany gramofont IGOR című lemezéért a 2020-as gálán.

Tyler a gála utáni sajtótájékoztatón hálálkodott, amiért ennyire magas szinten elismerik a művészetét, annak ellenére, hogy nem nevezhető éppen mainstream előadónak, de közben kritikát is megfogalmazott a Grammy felé.

„Elég szar, hogy az olyan srácok mint én, és ezalatt azokat értem, akik úgy néznek ki, mint én, bármilyen stílusokat feszegető zenét is csinálnak, mindig a rap és az urbánus kategóriába kerülnek. Nem is szeretem azt a szót, hogy urbánus, olyan mintha politikailag korrekt módon hívnának minket feketének. Miért nem kerülhetünk be mi is a pop kategóriába?” – válaszolta egy kérdésre, majd hozzátette, hogy a rap kategória számára kicsit másodhegedűs hangulatot áraszt más kategóriákhoz képest, de ettől még nem hálátlan a díj miatt.

[twitter]https://twitter.com/itsOddFuture/status/1221635664300650497[/twitter]
A Grammy kategória besorolásai nem először kerülnek előtérbe,  tavaly Kanye West küzdött azért, hogy a Rock kategóriába ismerjék el, miközben a fehér Post Malone simán bekerült a Pop kategóriába, pedig a zenéje igen sok elemet ötvöz. Ez a stíluskeveredő trend pedig folytatódni fog, pláne úgy, hogy a rap-trap-hiphop zene egyre inkább kezdi átvenni a pop helyét, nem csak Amerikában, de világszinten is.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük