Kövess minket

Hiphop

Tyler, The Creator számára a dalszövegek csak a harmadik helyen vannak a fontossági sorrendben

Sokkal fontosabb a beat és a dallam.

Megosztva

Forrás:

Tyler, The CreatorBroken Record nevű podcast legutóbbi vendégeként részletesen elbeszélgetett Rick Rubin producerrel a saját zenekészítési filozófiájáról. A rapper állítja, elsőként egy dal alapja legyen meg, aztán jöhet hozzá a a dallam, és csak ezután foglalkozik a szöveggel.

Tyler amúgy a legutóbbi lemeze, az IGOR munkálatainak több folyamatában is részt vett, így komplexebb rálátása van egy projekt összerakására, fel is hozta az album nyitódalát, az “IGOR’S THEME”-t, mint példát. Ennél a trekknél először csak egy alap volt meg, amire nem is akart semmilyen vokált, de mivel a stúdióban vele lógó Lil Uzi kitalált hozzá egy dallamot, végül továbbfejlesztette.

A rapper azt is elmesélte, hogy sokszor iszonyatosan rossz szövegekkel vesz fel dalokat, amiket aztán később átír, mikor már az alap és a dallam elérte a végleges formáját. 

„Voltak dalaim, amiknek borzalmas szövegei voltak. De így tényleg nagyon rosszak, viszont tetszett az alap, bejöttek a dobok és a basszus, és erre találtam ki egy flowt. Miután ez megvolt, utána kidolgoztam a szövegeket is, mindig a hangzás jön elsőként” – mondta.

Mindenesetre ez nem azt jelenti, hogy a szövegeit ne venné komolyan. „Senki ne értsen félre, igenis érdekelnek a dalszövegeim, szimplán a harmadik a fontossági sorrendben nálam”.

Rapperek közül JAY-Z-t hozta fel példának, aki hasonlóan gondolkodik, mint ő, ellenpéldaként pedig Eminemet, aki szerinte néha iszonyat rossz alapokat választ, de a dalait felhúzza a szövegeivel, amik nála a trekkek lelkét adják.

(Genius)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés