Kövess minket

Hiphop

U-God: RZA valódi diktátorként telepszik rá az egész Wu-Tang Clan-re

Ezzel pedig csak árt mindenkinek.

Megosztva

Forrás:

U-God új, Raw: My Journey Into the Wu-Tang című könyvében keményen nekimegy a csapat eszének, RZA-nak több régi sérelmét felemlegetve. God már korábban is elmondta, semmiféle pénzt nem kapott a zenék után amikben szerepelt, továbbá a Wu Wear ruhamárka eladásiból sem részesült. A (botrány)könyvben több konkrét esetet említ arról, miként bomlasztotta szét a klánt RZA, illetve testvére, Mitchell “Divine” Diggs. Tudni kell ugyanis, a tesó a csapat menedzsere, szinte mindenről ő dönt, pedig tulajdonképpen semmi köze a zenéléshez.

U-God a következőket írja:

„RZA az évek alatt a családját tette meg vezetőnek, mi jártunk el fellépni, pénzt mégis alig láttunk, legalábbis nem eleget. Emiatt belső ellentétek alakultak ki. Nem tudom, miért ment így, lehet Devine szúrta el a dolgokat. Lehet túl sokat ígért, lehet rossz döntéseket hozott, tényleg nem tudom.” – áll abban a rövid kivonatban, amit a Rolling Stones magazin hozott le a könyvből tegnap.

Ha hihetünk a leírtaknak, nem csak a fellépések után kaptak kevesebb pénzt a megbeszélteknél, hanem például a Wu Wear bevételeiből sem kaptak egy kanyi vasat sem annak ellenére, hogy a márka 1995-ös indulásakor az egész kollektíva tett bele pénzt, ráadásul nem is keveset, nagyjából 40 ezer dollárt fejenként. Sőt, RZA és testvére trükközéseinek köszönhetően még a csapat logóját, az ikonikus W-t sem használhatták/használhatják szabadon a klán tagjai.

„Sokan nem tudják, de DJ Mathematics rajzolta fel a jelet egy zsebkendő hátára még a kezdet kezdetén. Ezt aztán RZA rögtön levédette. Ettől a naptól fogva Devine mindenkit betámadott, ha a logót valamilyen formában felhasználta. Fizetnünk kellett volna neki. Ezért használ GZA egy G betűt, Method Man egy fordított M-et, míg én egy U-t.Tiszta őrület.”

U-God szerint RZA az évek múlásával egyre elviselhetetlenebbé vált, mindenbe, tényleg mindenbe bele akart szólni, semmi sem történhetett a beleegyezése nélkül.

„Úgy volt, hogy Meth és én írjuk a Gravel Pit refrénjét. Ehelyett se szó, se beszéd ő csinálta meg. Mindig ő és a tesója intézték a krú ügyeit. Ha valamelyikünk szólólemezt készített bármiféle segítség nélkül kellett csinálnia. Magunknak oldottuk meg minimális lóvéból. 25 év alatt sosem volt egy normális ügynökségünk. Ebből kifolyólag szólóban egyikünk sem tudott teltházas bulikat csinálni. Bezzeg RZA saját cuccai a legjobb kezekben voltak, a legjobb reklámot kapták.”

[vembed youtube=”Of-lpfsBR8U” ]Persze egy idő után kiborult a bili. A klán tagjai sorra emelték fel a szavukat az elnyomás ellen, mégsem változott semmi. Mára már ott tartanak, hogy csak akkor mennek együtt fellépni, ha nagyon muszáj. Akkor félreteszik az ellentéteket, de a régi egység már nincs jelen. Pedig egykoron négyen-öten zsúfolódtak össze egy leharcolt Mitsubishi Scorpion-ban, úgy utazták be az egész országot egy-egy turné során.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés