Kövess minket

Események

Úgy bulizott 1500 holland egy minifesztiválon, mintha csak 2019 lenne

Megosztva

Forrás: susanvdmeiden / Instagram

Miközben a pandémia harmadik hulláma keményen tombol Európa bizonyos részein, a hollandok elkezdték kitalálni, hogy miként indítsák újra a helyi fesztiválipart.

A március 20-án tartott emberkísérlethez a Biddinghuizen nevű település egyik tisztását használták fel, ahol általában a közkedvelt Lowlands fesztivált szokták megrendezni, közel 55 ezer holland és külföldi vendéggel együtt. 2019 nyara óta nem volt itt rendezvény, most viszont beengedtek 1500 embert a területre, akik a Fieldlab “Back to Live” elnevezésű tesztjén vehettek részt, miközben hatalmasat bulizhattak. A 2 napos kísérletet azért indították, hogy kiderítsék, lehet-e biztonságosan nagyrendezvényeket tartani a koronavírus idején, a tesztet a holland állam is támogatta. 

[instagram]CMzZlUKhbEU[/instagram]
Minden résztvevőt COVID-19 tesztnek vetettek alá az esemény előtt 48 órával, majd a bejáratnál 150 random gyorstesztet is végeztek a vendégeken. Volt 26 peches bulizni vágyó, akik sajnos a pozitív tesztjük miatt végül nem mehettek el a minifesztiválra. Azok a szerencsések viszont, akik bejutottak, három különböző színpad között lettek eloszlatva, és végig figyelték a mozgásukat egy nyomkövető applikáció segítségével. A szervezők így próbálták a különböző kontaktokat monitorozni.

Habár arcmaszkot kötelező volt hozni, bent a legtöbb ember levette azt, és senki sem szólt rájuk, hogy vegyék vissza. A vendégek alkoholt is fogyaszthattak, és nem sokkal a kezdés után mindenki úgy bulizott, mintha sosem lett volna vírus. A rendezény eredményét áprilisra ígérik a szervezők.

[instagram]CMuGtB9HSVQ[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük