Kövess minket

Hiphop

UH! Nagy csúszás az új PMK klip!

Érdemes többször lepörgetni, és a végén is van meglepetés.

Megosztva

[vembed youtube=”jzbztoZKofM” ]

Ébredés?

A Viccbeatz idén 200% -ra kapcsolt, hiszen ne felejtsük, hogy nem csak a Viccbeatz 3 jött ki, hanem Ketioz csak úgy balkézről, majd egy egész albumot rakott össze Siska Finuccsinak.

A zúzós, menetelős „Veteránt.”

Emellett szép lassan a Viccbeatz absztraktabb oldala, az egyszemélyes csapat, a PMK is aktivizálta magát. Az őszre várható albumról a második klip jött ki tegnap.

A magyar hip-hop-ban szokatlan beatstruktúrát használó „Károly zene” után, a klasszikus, vidéki cseh film címét elorzó: Nap széna és pár pofon.

A filmhez csak annyi köze van, hogy itt is egyszerű életképekről, flessekről van szó. Tulajdonképp, ez egy öröm szám. Ez át is jön.

A filmes utalások, és a raphez való hozzá állásra jó példa második blokk sora:

” A jó klipekben a pénz nyista, nem kell Oscar, Schindler lista nem kell a Játékhegy Pista (Steven Spielberg.) Mindenki a saját maga rendezője, és főszereplője.

Azt, hogy milyen utalások vannak még a számban, nem szeretném kifejteni, de a lila és a zöld szín elég nagy segítség. Nem a Fradi/UTE-ra utal az biztos.

A zenei megfejtés egy fiatal nyíregyi producer beatje, akit nehéz megtalálni, mert 3 GLXY is van. Ő rendszerint kis betűvel írja: glxy.

Annyit sikerült megtudni csak róla, hogy elképesztően fiatal, csak 18 éves, de Herring Franky, és Aza után ő a következő, akit a tenger másik oldalán is számon tartanak. A Soundcloud profilját, tulajdonképp szinte csak amerikaiak pörgetik, de ők nagyon.

https://soundcloud.com/glxy

Bones-al, HRNK- val, és hasonló kaliberű előadókkal készít nemsokára cuccokat.

Nemrég jelent meg egy új glxy ep is, ami itt egybe is meghallgatható

[vembed youtube=”BjOgpHyYxGM” ]

A 3. PMK-n még egy borult munkacímű glxy cucc várható. A Jézus nem viccel/Jézus odabasz.

Kíváncsian várjuk merre borul be a felhő.

Addig is Nap, széna és pár pofon.

School of hard knocks 2015

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés