Kövess minket

Hiphop

Új albumára utalgatott Frank Ocean a nem túl jól sikerült Coachella fellépésén

Megosztva

Sokan csalódottan távoztak Frank Ocean hat év kihagyás utáni visszatérő fellépéséről, melyre a Coachella fesztivál vasárnapi napján került sor, cserébe legalább bejelentett egy új albumot…majdnem.

Már azelőtt baljós felhők gyűltek a koncert felett, hogy Ocean egyáltalán színpadra lépett volna. Bejelentették ugyanis, hogy a fellépését nem fogják online élőben közvetíteni, ellentétben a többi Coachella koncerttel. Ezután Ocean egy órás késéssel kezdte meg a show-t, ami azt jelenti, hogy végül csak este 11 óra körül lépett színpadra. Tekintettel arra, hogy – ahogy a Coachella honlapja megjegyzi – vasárnap éjfélkor fixen le kell húzniuk a zenét, Ocean egy elég rövid koncertet adott.

A koncert emellett sokak elmondása szerint nem volt lehengerlő. A Rolling Stone egyik újságírója, Tomás Mier így foglalta össze véleményét a helyzetről: „Nem, nem élveztem Frank Ocean szettjét. Zavaros volt. Furcsa volt. Nem volt Coachella headlinerhez méltó előadás. Nem értettem. Több kérdésem van, mint válaszom. Még sosem láttam ennyi embert ennyire feldúltan és összezavarodva távozni egy koncertről. Rendkívül nagy volt a várakozás, és nem hiszem, hogy bárki is elégedett lett volna. Még a keményvonalas rajongók sem.”

Frank Ocean a „Novacane„-nel indította a koncertjét, de elhangzott a “Come on World, You Can’t Go!,” “Crack Rock,” “Bad Religion,” és egy újradolgozott “White Ferrari” is. Frank ezután a közönséghez szólt:

Ki drogozik ma este, ki van bepörögve?” – kezdte Ocean. „Olyan rég voltam már itt. Mindenki, akivel beszéltem, azt mondta, milyen rég volt, olyan rég, olyan rég… de hiányoztatok. Szeretnék arról beszélni, hogy miért vagyok itt, mert nem az új album miatt vagyok itt. Nem mintha nem lenne új album, de most még nincs” – utalgatott az énekes arra, hogy készül a következő projektje, amire hosszú évek óta várnak a rajongói.

Így folytatta: „Az elmúlt pár évben az életem annyira megváltozott. A bátyámmal sokat jártunk erre a fesztiválra. Úgy érzem, mintha sokszor ide rángattak volna. Utáltam a port, mindig légúti fertőzéssel küszködtem.” Ezután elnyomott még pár saját dalt, majd lement egy-két remix és levonult a színpadról.

Alább pár videó a közönségből rögzítve: