Kövess minket

Stílus

Új év, új célok – és magasabb fizetés!

Úgy érzed, hogy nagyobb fizetést érdemelsz? De nőként az igényedet mégse mered kommunikálni a főnököd felé?

Megosztva

Gyakran előfordul, hogy az emberek – legyen az férfi, vagy nő – magasabb fizetésre vágyik. Míg a férfiak általában kendőzetlenül kommunikálják igényüket a főnökük felé, addig a nők csak a kifogásokat szokták keresni, pedig számos esetben igenis megéri határozottnak lenni.

Első szabály: készülj fel!

Még mielőtt a főnök elé állnál, érdemes jól meggondolni az igényeidet, ez azért is jó, mert ha eljön a nagy pillanat, akkor tudni fogod, hogy mit mondj. A kérésedet sose kezd azzal a mondattal, hogy „Magasabb fizetést szeretnék!”, ezzel nemcsak megijeszted a főnököd, hanem benne is kérdéseket vetsz fel. A habitusának megfelelően tálald kérésedet. Legyen gondosan kidolgozott és keretezett válaszod arra, hogy miért érdemled meg a magasabb fizetést. Érvelj a rád bízott és sikeresen végrehajtott projektekkel. 

Második szabály: mérd fel a terepet!

A nagy beszélgetés előtt nem árt, ha tájékozódsz. Mérd fel, hogy a piacon mennyit ér a munkád. Ha pedig jóval alatta vagy, akkor jogosan tartasz igényt nagyobb bérre. Természetesen, az alkudozást itt is magasabb összeggel indítsd.

Harmadik szabály: egyeztess találkozót!

Ha már minden összeállt a fejedben, akkor szervezz le egy személyes megbeszélést. Egy ilyen kényes téma megbeszéléshez szükség van a nyugodt körülményekre. Egy ilyen beszélgetést mégse előzhet meg egy háromórás meeting. 

Negyedik szabály: tárgyalj!

Nem akarja a főnököd megadni azt, amit szeretnél? Akkor itt az ideje, hogy tárgyalj egyéb juttatásokról! Kérhetsz plusz szabadnapot, vagy bérletet az edzőterembe – legyél kreatív!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés