Kövess minket

Aztaa

Új külsőt kap az 500-as bankjegy

Ez volt az utolsó bankjegy, ami még nem változott meg.

Megosztva

Forrás:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014-ben megkezdett bankjegycsere programja hamarosan lezárul, a bankjegysorozat utolsó elemeként megújul az 500 forintos is – mondta Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke a jegybank keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A felkészülési időszak lezárását követően, 2019. február 1-től lehet fizetni majd az új 500 forintos címlettel.  A most használatos 500 forintos bankjegyekkel 2019. október 31-ig lehet majd fizetni, ezt követően az MNB bevonja. Természetesen a bankjegyre a legmodernebb biztonsági elemek kerültek, amelyek jelentősen megnehezítették a bankjegyek hamisítását.

Ezzel az utolsó magyar címlet is megújult, a forgalomban lévő bankjegyek 83 százalékát már lecserélték. A fennmaradó részt a még forgalomban lévő 10 ezer forintosok, a szintén már lecserélt, de még forgalomban lévő 1000 forintosok és a most cserére szánt 500 forintosok teszik ki. A március óta forgalomba került ezer forintosok 68 százalékát már lecserélték, idén novembertől a régi ezresekkel a kereskedelmi forgalomban már nem lehet fizetni. A régi 10 ezer forintosok bevonását 2019. második negyedévében hajtják végre. Íme az új 500-as dizájnja:

Forrás: MNB

Forrás: MNB

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés