Kövess minket

Tech

Új Lego- és Barbie-figurák a különbözőség jegyében

Kerekesszékes Lego-figurát és az eddigi testsémától eltérő Barbie-modelleket mutattak be.

Megosztva

A kerekesszékben ülő Lego emberkét a nürnbergi és a londoni játékkiállításon láthatta először a közönség, mellé segítő kutyát is tettek. A sapkát és kapucnis pulcsit viselő Lego-fiú a ToyLikeMe kampán eredményeképp született meg, melyben azért lobbiztak az emberek, hogy a Lego mozgássérült figurákat is készítsen. Ezzel egy nagy lépést tett meg afelé a márka, hogy a mozgássérült gyerekek a Lego-társadalomnak is teljes értékű tagjai legyenek, ezáltal segítve az elfogadást és a pozitív kép kialakítását.

Ezzel egyidőben a Barbie is új figurákkal jött ki, melyek végre megtörik a márka kezdete óta érvényben álló testideált. A Mattel-cég új modelljei nem uniformizálják a szépséget: lesz köztük alacsony, magas és teltebb Barbie-baba is. Bár a cég vezetői nem mércének szánták a babákat, csupán praktikusságból gyátortták őket eddig egy méreben, hogy könnyebb legyen a ruhákat cserélni rajtuk, most ők is elismerték, hogy a játékfigurák megjelenése igenis modellként szolgálhat, és fontos, hogy megtörjék azt a képet, hogy egy ideálnak kell megfelelni.


Mindkét cég újítása a különbözőség elfogadását segíti, félretéve a praktikusságot a realitásért, hogy nem vagyunk mind egyforma, sablonos figurák és ez így jó, ezzel pedig egy nagyon pozitív irányt vett a játékgyártás.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés