Kövess minket

Stílus

Új tervező az Yves Saint Laurent divatház élén

Anthony Vaccarello veszi át Hedi Slimane helyét az Yves Saint Laurent élén.

Megosztva


A múlt héten távozott Hedi Slimane a legendás divatháztól, helyére Anthony Vaccarello belga divattervezőt nevezték ki kreatív igazgatónak. Az aszimmetrikus sziluettjeiről ismert tervező az elmúlt egy évben a Versus Versace művészeti igazgatója volt, valamint 2009 óta saját márkáját is irányítja. Múlt héten, nem sokkal Hedi Slimane után ő is lemondott a Versus igazgatásáról, ezért már sejteni lehetett, hogy ő kerül majd a francia divatház élére.

Yves Saint Laurent, a divatház alapítójának halála óta ő lesz az ötödik tervező a márka élén. Elődei, Alber Elbaz (aki most a Lanvin igazgatója), Tom Ford, Stefano Pilati és Hedi Slimane mind sajátos szemléletet vittek a divatházba, ezek közül talán a legutóbbi, Hedi Slimane volt a legvitatottabb, mégis ő duplázta meg a márka bevételét az elmúlt években, nyitva a fiatalabb korosztály felé. Szintén ő volt, aki megfosztotta a divatházat az Yves névtől, így az Saint Laurent néven futott tovább. Múlt pénteken jelentette be távozását a divatházból, hogy mire készül, azt egyelőre még csak találgatások övezik.


Utódja, Anthony Vaccarello a brüsszeli La Cambra formatervezési és művészeti iskolából kikerülve a Fendi divatháznál dolgozott, majd 2009-ben saját márkát alapított, amely a párizsi divathéten mutatja be a kollekcióit. A divattervező 2006-ban elnyerte a Hyeres nemzetközi fesztivál nagydíját, 2011-ben pedig a fiatal divattervezők támogatására alapított Andam-díjat.

„A Saint Laurent kreativitása, stílusa, merészsége legendás. Nagyon hálás vagyok e lehetőségnek, amellyel hozzájárulhatok ennek a fantasztikus divatháznak a történetéhez” – nyilatkozta a kinevezést követően Anthony Vaccarello. Az Yves Saint Laurent divatháznak tervezett első kollekciója októberben, a párizsi divathéten debütál majd.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés