Kövess minket

Aztaa

Új-Zéland? Új zászló!

Több, mint 10,292 zászlóterv érkezett az emberektől Új-Zélandon, miután a kormány bejelentette, hogy lecserélik a régi lobogót, és az új megtervezésében számítanak a lakosságra is.

Megosztva

A beküldött tervek nagy része olyannyira szörnyű lett, hogy a szigeten innentől kezdve azokkal is riogathatnák a gyermekeket. Persze vannak, akik komolyan vették a feladatot, vagy csak tudták normálisan kezelni a photoshopot, az ország vezetése közülük választotta ki azt a 12 ötletet, ami szerintük a legtetszetősebb, és leginkább méltó Új-Zélandhoz. Vagy legkevésbé szörnyű…

A 12 kiválasztott pályaműből végül négy ment túl az utolsó rostán. Ezek közül választhat még idén a jónép, a postai úton lebonyolított népszavazáson. A megmaradt négy terv közül, talán a legérdekesebb a „koru” szimbólummal ékesített darab. Ez a minta, a maori őslakosoknál az új életet, az erőt és a növekedést jelenti.

Mivel lehetőség lesz a régi, jól megszokott zászlóra is szavazni az sem kizárt, hogy a tervek később majd egy fiókban porosodnak jó darabig.

Itt a négy „döntős” :

forrásnbcnews.comFotó: Nbcnews.com

(mashable.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés