Kövess minket

Hiphop

Újabb Beatles rekordot döntött Drake, meg is ünnepelte egy igencsak nárcisztikus tetkóval

Megosztva

Forrás:

Köztudott tény, hogy Drake nagy király a streaming rekordok döntögetésében. A torontói fenomén – miközben szépen gyűjtögeti a Grammy-ket –  túlzás nélkül mindent behúz, Spotify-on tavaly speciel őt hallgatták a legtöbben, a már-már töretlen népszerűségével pedig úgy látszik, csak Lil Nas X tud versenyezni.

A rapper szívesen hangoztatja is zeneiparon belüli dominanciáját, vagizik a trófeáival, az autóival, a pénzével, és azzal, hogy éppen kit taszított le a trónról. Pont ezért nem bírta megállni, hogy ne említse meg a The Beatlest a 2018-as, Going Badben, avagy a Meek Millel közös, amolyan beef utáni reunite-slágerükben.

“I got more slaps than The Beatles” – rappelte kicsit felvágósan Drake, majd a közelmúltban rákontrázott erre, ugyanis

a karjára varratta a legendás brit banda tagjait, eléjük pedig – a hierarchiát mintegy érzékeltetve – saját magát.[twitter]https://twitter.com/WordOnRd/status/1159895628534693890[/twitter] Drizzy több ízben „szárnyalta” már túl a fantasztikus négyest, minden 2018 nyarán kezdődött, ekkor lett Drake az első előadó, aki egyszerre négy dallal debütált a Billboard top 10-ben, ezen kívül a negyedik olyan artist, akinek egyszerre hét dala szerepel a top 10-ben. Utóbbi rekordot tartotta a Beatles 1964 óta öt számmal. Aztán ősszel a Bad Bunny jegyezte Mia-s közreműködésével tizenkettedik alkalommal került be trackje a top 10-be, ez pedig pontosan eggyel több McCarthy-ék korábbi tizenegyes rekordjánál.

Ezt ecsetelő cikkünkben említettük is, hogy a legtöbbet Madonna szerepelt a százas listán (38 alkalom), őt követte a The Beatles (34 alkalom), a dobogó harmadik fokán meg Drake helyezkedett el (32 alkalom), csakhogy most júniusban – ahogy erre fel is hívtuk a figyelmet – ez is megdőlt, Drizzy pedig felkúszott a második helyre. 

Mindezt megünnepelvén készült el tehát a már hivatkozott tetoválás, mely az 1969-es Abbey Road lemez mindenki által ismert, zebrán sétálós borítóját veszi alapul, annyi változtatással, hogy George Harrison, Paul MCartney, Ringo Starr és John Lennon előtt a rapper áll. 

A tagadhatatlanul nárcisztikus és kissé gyermeteg grafika – melyet az előadó nem mutogatott, csupán mások szúrtak ki –  várható módon rögtön felkorbácsolta a hardcore és nem annyira hardcore Beatles-fanok kedélyeit, a rapper így hamar a felháborodott zenefogyasztók kereszttüzébe került. [instagram]B08oWAZB_RQ[/instagram] [instagram]B0zeFePnbZ8[/instagram] [instagram]B034tYlnYPi[/instagram]

Egyesek kommentelők szerint Drizzy „beképzelt és gyerekes”, mások szerint szimplán csak „szánalmas”. Akadtak olyanok, akik rajongóként kritizálták a lépést: „Imádom Drake-t, de ez nagyon öntelt húzás volt. Ennyire azért nem nagy dolog ez.” és olyanok is, akik szerint a négyes még most is versenyképes: „A Beatles évente még mindig milliós számokat generál. Maximum ő gondolja úgy, hogy legyőzte őket.”

Mások a rapper jövőbeli népszerűségét vonták kétségbe: „Kíváncsi leszek, hogy vajon az emberek beszélni fognak-e majd Drake-ről 50 év múlva. Nem hinném.” És hangsúlyozták azt is, hogy akkor bizony még nem nagyon volt Spotify és iMusic sem: „A Beatles hét év alatt érte el mindezt (Drake 11 éve van a szakmában) közösségi médián belüli hirdetések és streaming nélkül. Plusz 56 év elteltével is hatást gyakorolnak a zenére, lássuk, Drake hol lesz 56 év múlva.”

Egyéb felhasználók szintén ezt emelték ki: „A Beatles ezt streaming nélkül érte el.” (…) „Drake-nek nem esik le, hogy a Beatles korában nem volt közösségi média, és így érték el azt, amit? Nagyon nehéz volt akkoriban ilyen szintű nemzetközi ismeretséget szerezni, idióta barom.”

Felmerül a kérdés, hogy vajon egy nap elteltével mit hozott a balhé. A kissé szomorú válasz: reklámot. Legalábbis a feltételezések szerint ez is hozzájárult EGY ÚJABB, pontosan tegnapi REKORDHOZ. A HNHH hozta le, hogy Drake a kedvenc számaiból összerakott, nemrég kidobott Care Package korong számainak köszönhetően több mint 200, pontosan 203 alkalommal szerepelt összesítve a Billboard 100-as listáján. 

Ez van, tetkók és felháborodott fanok ide vagy oda, Drake csak tovább arat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük