Kövess minket

Stílus

Újabb koppintási botrányba keveredett a ZARA

A ZARA tervezőibe nem szorult sok gátlásosság, ami a dizájner-termékek koppintását érinti: most épp egy Los Angeles-i indie tervező munkájából „inspirálódtak”.

Megosztva

Tuesday Bassen amerikai dizájner termékeit szinte pontosan lemásolta a ZARA, és amikor ő ezt szóvá tette, a nagyvállalat azzal válaszolt, hogy őt nem ismerik elegen ahhoz, hogy számítson az ügy. Az elmúlt napokban ez megváltozott, amikor a tervező a nyilvánossághoz fordult, és valóságos gyűlölethullám indult el a ZARA ellen: vissza is vettek az arcukból, és legutóbbi közleményükben már azt írták, vizsgálják az ügyet, valamint felfüggesztették az érintett termékek forgalmazását.

[instagram]BIHUm7lA5EW[/instagram]
Sajnos nem ez az első ilyen eset a márka életében – lassan abban is kezdek kételkedni, van-e egyáltalán eredeti ötletük – és a recept a többség esetében be is válik, hiszen a vásárlóik a legújabb trendeket, nagy dizájnerek darabjait akarják megkapni – olcsón. Két hét alatt legyártanak szinte bármit, ami megjelenik a kifutókon, ami pont olyan, mint amikor a moziban elkezdenek adni egy filmet, és másnap már fent van a torrenten. A minőség nem olyan, de aki sajnálja rá a pénzt, így is megnézni. Persze a nagyobb márkáknak ezen kevésbé kell aggódnia – Oliver Rousteig, a Balmain kreatív igazgatója egyszer azt nyilatkozta, még örül is neki, hogy a ZARA koppintja –, mert úgyis van az a réteg, aki náluk vásárol, a kisebb tervezőket viszont ellehetetleníti, ha lenyúlják az ötleteiket. Épp ezért váltott ki akkora felháborodást ez a legutóbbi eset, hiszen Tuesday Bassen nagyjából azzal tud csak fellépni a márka ellen, ha nyilvánosan megszégyeníti. Instagramján azt írja, azóta több tervező is jelentkezett nála, akiktől lopott a ZARA – talán az összefogással fel tudják hívni a figyelmet problémára.

Te meg tudnád mondani, melyik az eredeti termék, és melyik a koppintás? Tesztünkből megtudhatod!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés