Kövess minket

Gasztro

Újítást vezet be a Meki a zsömlékben

A magas cukortartalmú kukoricaszirup helyett ezentúl szacharózt használnak majd a zsömlék ízesítésében.

Megosztva

Az új zsömlék jövő hónapban érkeznek majd világszerte a McDonald’s éttermekbe. A változtatás érinti többek között a hamburgereket, sajtburgereket, Big Mac-eket, és McChicken szendvicseket.


„A fogyasztó elvárásait követjük” – nyilatkozta Marion Gloss, a McDonald’s képviselője a Business Insidernek. „Tudjuk, hogy nem érzik jól magukat attól, ha magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal készült zsömléket esznek – helyette átállunk egy olyan édesítőszerre, amit szeretnek.”

Az új zsömlék készítésénél szacharózt használnak majd – ez a klasszikus nád- vagy répacukor, ami a barnától a fehérig változhat a feldolgozási szintjét illetően. A fruktóz, vagy gyümölcscukor, amelyet eddig használtak a hamburgerbucik ízesítésére, fokozottan növeli a zsírpárnákat és anyagcsere-problémákat okozhat. Gyümölcsökben elfogyasztva nem, mert ott lassan szívódik fel a növényi rostoknak köszönhetően, tésztában viszont közvetlenül érvényesül a hatása, főleg fehér liszttel.

Az újítással a Meki az egészségtudatosabb fogyasztókat célozza meg, ám – tegyük hozzá – a cukor továbbra is cukor, és nagy mennyiségben fogyasztva ugyanúgy elhízást és emésztőrendszeri problémákat okozhat.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés