Kövess minket

Hiphop

Újonc P. szóló projektje a legjobb dolog, ami a magyar rapzenével történhetett

A modern és a magyar hiphop végre nem összeegyeztethetetlen fogalmak.

Megosztva

Debütáltatta legújabb projektjét Akkezdet Phiai tagja, Újonc P.trAnzKaPHka névre keresztelt alias alatt megszületett Kastély című lemezen Sammie Beats csinálta az összes alapot, így a szóló album egyben egy 15 perces kollab is.[vembed youtube=”0bPta1CgxBg” ]

A lemez 6 számot tartalmaz, és az AKPH-hez hasonlóan a szubkultúrális, politikai és a szerekkel kapcsolatos utalások mind megtalálhatóak a szövegek közt, Sammie alapjai pedig az újhullámos hiphopból merítkeznek, ezért itt ne is keressünk felesleges scratchelgetést két verse közt. A közös projekt részleteiről Sammie-t is megkérdeztük.

Hogyan jött a kollaboráció ötlete? Ki keresett meg kit?

Az ötlet megközelítőleg két évvel ezelőtt vetődött fel, amikor Meruk Marcell  barátom bemutatott a srácoknak, Petinek (Újonc P.) és Márknak (Saiid). Kezdetben a Soundcloud oldalamon már meglévő zenékből válogattak a skacok, így találtak rá és fogta meg őket akkoriban a „California Driving” című track, amiből később a „Siófok” lett. Peti ezt követően döntött úgy, hogy dolgozhatnánk együtt egy teljesen új projekten, majd fel is hívott, én pedig örömmel mondtam igent a kollabra.

Meglévő zenéket alakítottál át, vagy mind a 6 számot direkt erre a projektre készítetted?

A számok többségét (paradigma,keleti nyitás,vattafák,kodein,a helyzet ura) direkt erre a projektre készítettem, itthon dolgozgattam rajtuk, vagy alkalomadtán Petinél ötletelgettünk azon, hogy milyen irányban induljunk, igaz általában elég konkrét elképzeléseink voltak. Az egyedüli kakukktojás a „szupercella” című track volt, ami már félig elkészült állapotban hevert a számítógépemen. Eleinte más terveim voltak ezzel az dallal, ám Petit nagyon megfogta a beat atmoszférája így végül úgy döntöttem/döntöttünk, hogy legyen egy hatodik, kicsit a többitől eltérő, de mégis mindkettőnk stílusát egybefogó dal az albumon.

[vembed youtube=”eqQse-CmGdU” ]

Élőben terveztek fellépni?

Nincs kizárva a közös fellépés lehetősége, igaz az AKPH koncertek DJ-je alapvetően Frequent, aki már játssza ezeket a trackeket élőben.

Milyen visszajelzések jöttek a projektre a debüt után?

Néhány fanyalgó old-school headet leszámítva csak pozitív visszhangja van a cuccnak. Azt mondják, itthon ilyen még nem volt, és hogy izgalmasan vegyíti a trap jegyeit az intellektuális, underground hiphoppal. Új számok és közreműködések a jövőben is várhatók!

A trAnzKaPHka – kastély című lemeze hamarosan elérhető lesz Spotify-on, iTunes-on és Deezeren is, addig a teljes lemezt meg tudjátok hallgatni a Youtube-on és Soundcloudon is.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés