Kövess minket

Események

Újra indul a szavazás a Sziget tehetségkutatóján, a NAGY-SZÍN- PAD!-on

Véget ért az elődöntő-sorozat, csütörtök estétől vasárnap estéig újra lehet szavazni a 12 produkcióra!

Megosztva

Április 23-tól május 4-ig, 12 estén át 12 produkció bizonyíthatta nagyszínpad-érettségét az Akvárium Klubban. A korábbi évekkel ellentétben idén teljes koncertekkel készültek az előadók, amelyek közül több is telt ház előtt zajlott – a hétköznapi, illetve vasárnapra eső időpontok ellenére is.
Az értékelési rendszer is változott: ezúttal egy 25 tagú szakmai zsűri is figyelte az elődöntőket. Többek között koncert- és fesztiválszervezők, újságírók, rendezők, előadóművészek, és már nagyszínpadokon játszó előadók is pontozták a versenyzőket: az indie-folkot játszó BAGOSSY BROTHERS COMPANY-t, a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző BOHEMIAN BETYARS-t, a nyári fesztiválokon már sikeres ESTI KORNÉL-t, a mainstreamben rendkívüli népszerűségnek örvendő FEHÉRVÁRI GÁBOR ALFRÉD-ot, a forró, trópikus jungle-rockot művelő FRAN PALERMO-t, a mezőny legmultikultibb csapatát, a MONGOOZ AND THE MAGNET-et, a zenekarrá terebélyesedett MARGE-ot, Magyarország első számú elektronikus hárfa-pop zenekarát, a PASSED-et, a desert rockot zúzó RUN OVER DOGS-t, az elektronikát rockos gitárokkal, szenvedélyes énekkel és magyar nyelvű szövegekkel kombináló SUPERSTEREO-t, a budapesti klubozásból kitörő SZABÓ BENEDEK ÉS A GALAXISOK-at, és végül 4-én a már fesztivál- és klub-edzett ZAPOROZSEC-et.

[vembed youtube=”XJpJCQIXOTA” ]

A zsűri által adott pontok a közönségszavazatokkal kiegészülve határozzák majd meg az előadók helyzetét a NAGY-SZÍN- PAD! 2016-os rangsorában. „Most, a 12. koncert után én még nem tudnám megmondani, hogy melyik lesz az a 3 produkció, amely biztosan továbbjutó, olyannyira erős és izgalmas volt a mezőny!” – mondta el Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! Alapító-főszervezője. A szakmai szavazás nyílt eredménye a itt található.

[vembed youtube=”668FBW3WrsE” ]

Az elődöntők során a közönség a koncertek napján este 8-tól másnap este 8-ig segíthette voksaival az aznap színpadra lépő produkciókat, de május 5-én este 8-tól május 8-án este 8-ig újra lehetőség van szavazni az összes előadóra. Hogy mely 3 produkció kapta a legmagasabb pontszámot, és jut tovább a döntőbe, május 9-én reggel derül ki a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában. Ekkor újraindul a szavazás, a 3 továbbjutó zenekarra egészen a május 15-i döntőig lehet voksolni, ahol élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín- Pad! győztese.
A május 15-ei döntőn fellép a Margaret Island és koncertet ad a Soerii & Poolek, utána Nagy Fesztiválbuli a VOLT Music Barban, ahol a DJ Fülöp – Lobenwein – Murak hármas pakolja a lemezeket.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés