Kövess minket

Események

Újra itt a GREASE, imádjuk!

Az őszi hónapban, októberben, repertoárra tűzik a híres musicalt, a Grease-t!

Megosztva

A Grease-rajongók most igazán örülhetnek, mert októberben turnéra indul a darab. A musicalben az eddigi információk szerint szerepet kaptak a Vastag testvérek és Kiss Ramóna is.

[vembed youtube=”ZW0DfsCzfq4″ ]

A Grease történetét Jim Jacobs szövegkönyve inspirálta, amely William Taft High gimnáziumban töltött személyes tapasztalatain alapult. Maga a produkció eredetileg 1971-ben került bemutatásra Chicagóban, a Kingston Mines Theater elnevezésű színházban, majd eljutott New York városába is. Az első változat a másodikhoz képest jóval egyszerűbb volt. Az új változat már Tom Moore rendezésében került bemutatásra 1972-ben az Off-Broadway-en, majd onnan átkerült a Broadway-re. Az eredeti 3.388 előadást élt meg 8 év alatt. A musicalből két későbbi Broadway előadás, három londoni és számos professzionális és/vagy amatőr változat született világszerte.

A Grease számára az átütő sikert a hihetetlenül népszerű filmmusical változat hozta meg 1978-ban. A sikerben nagy szerepe volt a John Travolta és Olivia Newton-John főszereplésének. A készítők egy-két változással éltek. Például Sandy vezetéknevét Dumbrowskiról Olssonra változtatták a filmben, továbbá ausztrál származású lett. A film azonnal világsiker lett, extrém népszerűségét pedig tovább folytatta egészen 2013-ig, ahol is a legmagasabb nézőszámú musical lett az Egyesült Államokban. Senkinek nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy musical legfontosabb komponense a love story, melyen a táncban és a mára már slágerré vált dalokban jut kifejezésre.

[vembed youtube=”7oKPYe53h78″ ]

Nézd meg Te is Danny és Sandy romantikus történetét! A musical az országban, több városban is megtekinthető lesz majd: Budapesten, Pécsett, Győrött, Szombathelyen, Veszprémben, Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is, viszont ne késlekedj, mert a jegyek vészesen fogynak!

Jegyvásárlás: http://www.grease.hu/

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük