Kövess minket

Események

Újra lemezboltok napja, Bobafett, Ivan & the Parazol, és egy „titokzatos külföldi meglepetésvendég” is fellép

Idén is három budapesti üzlet részvételével rendezik meg szombaton a független lemezboltok napját. A Record Store Dayt világszerte tizenegyedik alkalommal tartják meg, harminc ország mintegy ezer boltjában.

Megosztva

Forrás:

A nehézségekkel küszködő független lemezboltok fennmaradása érdekében 2007 óta rendezik meg a Record Store Dayt, mindig április harmadik szombatján. A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult, és legfontosabb eleme, hogy erre a napra számos ismert régi és új előadótól jelenik meg különleges bakelit, kis- és nagylemez, sőt audiokazetta ritka felvételekkel.

Magyarországról először 2010-ben a Wave és a Musicland lemezbolt csatlakozott a kezdeményezéshez, idén is lesznek e két boltban programok, minikoncertek és kaphatóak lesznek a Record Store Day-re megjelenő kiadványok, számos CD-hez és LP-hez pedig kedvezménnyel lehet hozzájutni. A budapesti helyszínek között lesz az elsősorban elektronikus zenéket árusító Deep hanglemezbolt is. 

Az 1989 óta létező Wave lemezboltban, a Révay közben szombaton három ingyenes akusztikus minikoncertet tartanak 14 órától. Fellép Bobafett, utána egy „titokzatos külföldi meglepetésvendég” és az Ozone Mama. Az 1997 óta működő Musiclandben, a hozzá szervesen kapcsolódó Neon Music Hungary szervezésében az Almássy téren is programok és 12 órától estig koncertek várják az érdeklődőket szombaton. Fellép a Hippikiller feat. Sallai Laci, az Ivan & the Parazol, a Keeymen, végül 18 órakor a Bozo. Az Ivan & the Parazol Love is Like/Ha megnyitod a szíved című kislemeze is bakeliten jelenik meg szombaton: a korong mindössze húsz darab sorszámozott példányban készül és érhető el a Musiclandben. A koncertek előtt és után egész nap dj-k szórakoztatják a látogatókat.

A lemezboltok napja idei nagykövete a Run the Jewels amerikai hiphop duó, Killer Mike és El-P. Az öt éve létező formáció eddig három stúdióalbumot készített. Reméljük ők lesznek a titkos meglepetésvendégek, de erre sajnos kevés az esély.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés