Kövess minket

Hiphop

Újranyitott Gőzy mulatója – itt van MC Gőz visszatérő kislemeze

Megosztva

Nem kell hozzá feltétlen keményvonalas boomernek lenni, hogy ismerősen csengjen MC Gőz neve. A Hátshow Sor egykori emszíje a kilencvenes évek végén, illetve kétezres évek elején mind csapatban, mind szólóban a húzónevek közé tartozott a hazai hiphop szcénában. Az előbb említett Hátshow Sorral például közönségdíjasok lettek a harmadik, 1999-ben megrendezett Fila Rap Jam-en, de ha tehette, freestyleban sem fogta vissza magát: 2005-ben a Sprite és a Viva TV által közösen szervezett, nagyszabású országos versenyen húzta be az első helyet.

Amilyen aktív volt azonban az úgynevezett hőskorban, a későbbiekben pont annyira tűnt el a színről. Gőz eddigi utolsó kislemeze, a Sakk-matt EP immár 13 éve látott napvilágot, azóta néhány kósza közreműködést leszámítva nem igazán adott életjelet. És ha már featek; legutóbb MC Ron, Busa Pista és MC Kemon oldalán láthattuk, a Fantastic című trekkben.

Most viszont, helyesebben kedden, kidobott egy hatszámos kislemezt barátja, Kojsz Tomi kiadója, a Kojsz Productions gondozásában. Az eGotéria EP néven futó cumó egyébként bármiféle felesleges sallangot nélkülöző, klasszikus boombap hangzással bír, jó pár kritikus szöveggel betárazva.

A teljes lemez a digitális platformokon, illetve a Kojsz Productions Youtube csatornáján is elérhető.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés