Kövess minket

Aztaa

Ünnepelnek az atlantai rapperek – dekriminalizálták a marihuána fogyasztást a városban

Mostantól csak pénzbüntetést kaphatnak a szabálysértők.

Megosztva

Forrás:

Hihetetlen, de a trap egyik szülővárosában, Atlantában egészen eddig a hétig börtön járt a fűbirtoklásért. Szinte nincs olyan nap, hogy ne emelkedne ki onnan egy rapper, akinek a szövegeinek minimum 80%-ban minimum szerepel a „fű” és a „tépek” szavak különböző variációi, a törvény viszont keményen lesújtott a használókra. 

Amerikában már vagy 8 amerikai tagállamban átment a legalizálás, a Georgia állambeli Atlanta viszont csak most éledezik, miután a helyi tanács megszavazta Kwanza Hall dekriminalizációs javaslatát. Kwanza a város egyik polgármesterjelöltje, ezzel a lépésével pedig valószínűleg igen sok szavazatot szerzett magának. A javaslat, melyről amúgy anonim módon szavazott a képviselőtestület, 75 dollárra csökkentette a kiszabható maximális fűbüntetést, és megszüntette a lehetőségét annak, hogy valakit börtönbe lehessen zárni. Korábban az 1000 dollárt is elérhette a kiszabott büntetés összege, a használók pedig akár fél év börtönt is kaphattak. Az eddig érvényben lévő 28 grammos határ továbbra is marad.

Hall azzal érvelt a javaslata mellett, hogy a fű miatt börtönbe kerülő fiatalok 92%-a afroamerikai, így őket különösen hátrányosan érinti a kemény büntetés, hisz szabadulásuk után duplán nehéz helyzetbe kerülnek a munkaerőpiacon. A kevesebb lesittelés az államnak is kevesebb kiadásába fog kerülni, így gazdaságilag is kedvező a döntés. 

A megváltozott törtvényeket több rapper is pozitívan fogadta, 2 Chainz, Killer Mike, és Big Boi mind üdvözölték a dekriminalizálást. 2 Chainz például ezt írta Instagram oldalán: „Ez a döntés rengeteg fiatalt ment majd meg azoktól a röhejes ítéletektől, melyek később az egész életükre kihatással voltak.

[instagram]BZwpfo-j2J5[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés