Kövess minket

Aztaa

Üres lapokból álló könyvek, amelyek bestsellerek lettek

Csak egy jó cím kell, és viszik, mint a cukrot

Megosztva

Friss hír, hogy az Amazon sikerlistáján előkelő helyre kúszott fel egy olyan könyv, amelynek minden egyes lapja üres. Csak cím, aztán a puszta lapok – mégis viszik. A könyvet viccből adta ki egy amerikai, Michael J. Knowles, a címe „Miért érdemes a demokratákra szavazni – Átfogó útmutató”. A „szerző” nem csal, videóban mutatja be, hogy tényleg nincs semmi a könyvben, ennek ellenére a 226 oldalas kiadványt viszik, mint a cukrot. Van benne tartalomjegyzék – például, hogy a Gazdasági okok, amiért a demokratákra szavazz, persze ez a fejezet is üres – aztán semmi. A német Amazon listáján már a 61.

[twitter]https://twitter.com/michaeljknowles/status/837508637530570752?ref_src=twsrc%5Etfw[/twitter]

Évekkel korábban már volt hasonló poén, amiért rajongtak az, izé, olvasók. „Amire minden férfi gondol a szexen kívül” című irományt 200 oldalon keresztül tartalmazta ennek a témának a kifejtését, ugyancsak üres lapokkal. A „szerző”, Sheridan Simove egyébként férfi, és mint elmondta, hogy álmában sem gondolta volna, a vicces kiadvány még az aktuális Harry Potter könyvet is megelőzi a népszerűségi listákon…
[vembed youtube=”s8-m7LAzZM4″ ]
Magyar példa is akad: Friderikusz Sándor 1988-ban adott ki könyvet üres lapokkal, Ez egy tiszta jó könyv címmel. Szinte hihetetlen, de Friderikusz 210 ezer példányt adott el a kötetből. Ő azt állította, hogy könyve a magyar társadalom boldogságának hiányára mutatott rá, az üres oldalak a lelkek ürességét, az érzelmi sivárságot szimbolizálták. Van zenei próbálkozás is: Frank Zappa Hallgatásaim címmel adott ki évtizedekkel ezelőtt egy nagylemezt, melyen semmi sem hallatszott, legfeljebb némi sercegés.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés