Kövess minket

Aztaa

Uszító Tyler, the Creator dalszöveget firkált a táblára egy egyetemista, terrorista fenyegetés gyanúja miatt elkapták

Megosztva

Forrás: NME / Abbie Shipperley

Bajba keveredett a South Alabama-i egyetem egyik hallgatója, miután egy 2011-es Tyler, the Creator dalszöveget írt fel az iskolában. A fiatalt elkapták, arra alapozva, hogy tette akár még terrorista fenyegetés is lehet – írja a birtokukba jutott bűnügyi jelentést megerősítve a Pitchfork

Múlt hét környékén történt, hogy egy 21 éves srác, Jack Aaron Christensen filcet ragadott és ismeretlen felindulásból a következőt írta az egyetem könyvtárában található táblára:

„Kill People, Burn Shit, Fuck School, Hail Satan 666, Praise The Devil”

A szöveg első fele, vagyis a „Kill People, Burn Shit, Fuck Shool” rész Tyler, the Creator Goblin című, igencsak megosztó és többek által kifogásolt albumán helyet kapó Radicals-ből való. Az incidens kapcsán súlyosbító tényezőként merül fel, hogy az eset vagy egészen pontosan szeptember 11-én, a 2001-es terrorcselekmények 18. évfordulóján, vagy az azt megelőző egy-két napban történt. (Christensent egyébként a dokumentum szerint 11-én állították elő.) [vembed youtube=”q8J-RXZ41-Y” ] Hogy valóban terrorista fenyegetés volt-e a fiú célja, egyelőre nem tisztázott, azt viszont a jelenlegi eseményeket és az eljárást látva muszáj kiemelnünk, hogy a szóban forgó dal elején Tyler külön hangsúlyozza is, hogy a trackben elhangzó dolgok mind csak kitaláltak.

„Ne csináljatok semmi olyat, amiről ebben a számban beszélek, oké? Mindez csak fikció. Ha mégis bármi történne, ne hibáztassatok.” – hallható a Radicals bevezetőjében.

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy Tyler kompromittáló dalszövegei miatt jogi galibába keveredett. 2012-ben például erőszakos szövegeikre hivatkozva nem engedték fellépni az Odd Future-t az egyik új-zélandi zenei fesztiválon, majd két évvel később szintén tiltást kaptak, ekkor azt állították róluk, hogy „potenciális fenyegetést jelentenek a közrendre.” Aztán 2015-ben Tylert szépen bannolták az Egyesült Királyságból is, szintén terrorista fenyegetés gyanúja miatt, amit a szövegeiből hallottak ki. Azóta mindkét tilalom lejárt, mit ad isten, az előadó pont két napja, szeptember 16-án lépett fel először angol közönség előtt négy hosszú év után.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés