Kövess minket

Hiphop

Utcai lövöldözésben elhunyt a 21 éves kanadai feltörekvő rapper, Houdini

Újabb fiatal feltörekvő halt értelmetlen halált.

Megosztva

2020 májusa nem fest túl fényesen, nem sokkal a 21 éves Nick Blixky és a 23 éves KJ Balla után újabb tragikus haláleset történt: utcai lövöldözés áldozata lett Houdini torontói rapper, számolt be róla a Mirror

A feltörekvő előadó kedden Toronto nyüzsgő Entertainment District városrészében keveredett balhéba, ahol lövések is dördültek, néhány golyó pedig eltalálta őt. Az összetűzésben egy 27 éves nő és egy 15 éves fiú is megsérült, az orvosok szerint ők fel fognak épülni. 

Forrás: HipHopCanada.com

Mark Saunders, a torontói rendőrfőkapitány elmondása szerint a hatóságok hajnali négykor értesültek arról, hogy lövöldözés történt. Saunders „szemtelennek” jellemezte a gyilkosságot (ezzel feltételezhetően a bűntény és a végrehajtás jellegére és az elkövetők módszerére utalt), mint elárulta, az elkövetők körülbelül 40 percen át vártak arra Houdini autójánál arra, hogy a rapper megjelenjen. A CP24-nak a következőt nyilatkozta egy szemtanú: „Egy csomó lövést hallottunk. A visszhang alapján hat-tíz lövés lehetett. Elég rémisztő volt hallani a durranásokat, majd a szirénákat. Jelenleg sokaknál áramszünet volt, szóval többen voltak az utcán sétálni. Sokkoló ezeket az eseményeket látni, pláne ebben a körzetben.” Utóbbi mondat is ráerősít a tényre, hogy az erőszak Toronto egy olyan környékén történt, ahol ehhez hasonlót eddig nemigen lehetett tapasztalni.

„A helyszínre érkező rendőrök egy férfi áldozatot találtak, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Két másik áldozatot nem sokkal ezután azonosítottak.” – így számolt be az előbb idézett CP24 a történtekről. Cikkükben azt is leírták, hogy Houidinit hajnal 4 után rögtön kórházba szállították, ahol viszont a rapper sajnálatos módon reggel fél 7 körül belehalt sérüléseibe.

Houdinit több kanadai rapsztár, köztük Tory Lanez és Killy is gyászolja, de Meek Mill is közzétett egy posztot, melyben megemlékezik a fiatal mc-ről, ahogy CashMoneyAp producer is. Lanez, akinek neve szinte összefonódott Kanadával alig tudta felfogni az eseményeket, mint írta: „Próbálkozom, de nem tudom visszafojtani a könnyeimet. Még szavakat sem igazán találok. ELVETTÉTEK A >> TESTVÉREMET <<, PEDIG Ő CSAK ÉLNI AKART.”
[instagram]CAq9ajXAg8q[/instagram]
[instagram]CArAzVNJU5g[/instagram] [instagram]CAq_nMOpxBM[/instagram]
[twitter]https://twitter.com/CashMoneyAp/status/1265447291655077888[/twitter] Houdini 2016 óta volt aktív, és Kanada egyik legígéretesebb feltörekvőjeként tekintettek rá, akinek tavaly 19.2 millió hallgatása volt Spotify-on és havonta is több mint 300 ezren pörgették dalait. Legismertebb dalai a Late Nights, a Myself és a Backseats voltak. Debütáló mixtape-je, a Hou I Am 2019. február 13-án jelent meg, második mixtape-je, a Hou Woulda Thought augusztus 2-án droppolt, friss EP-je, az underGROUND 2020. március 18-án látott napvilágot, Killyvel közös, VV’s-re keresztelt kollabja pedig április 10-én került kiadásra.

A rapper mindössze 21 éves volt, nyugodjon békében.

[vembed youtube=”FfzWZUTAY48″ ][vembed youtube=”t04Eru0d3fA” ][vembed youtube=”SnLSZFAfo_M” ]

(Mirror / HipHopCanada / HipHopDX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük