Kövess minket

Aztaa

Útmutató: Hogyan készíts múmiát a legjobb barátodból!

Ha egyszer erre kerülne a sor…

Megosztva

Egy általunk ismeretlen magazinban publikálta Daniel Seifer azt a rövid útmutatót, amely az ősi egyiptomi mumifikálás folyamatát mutatja be kilenc rövid lépésben.

Természetesen nem kell most rácsörögnöd a legjobb haverra azzal az indokkal, hogy valami fontos dolgot akarsz vele megbeszélni, hiszen ez is csak egy olyan jelenség, ami öt betűből áll és kevés ember ismeri: HUMOR. A módszer egyébként tényleg az ősi egyiptomi módszert veszi alapul, szóval nem árt, ha odafigyelsz, kitudja, hogy a jövőben milyen munkával kell majd eltartani a családod!

  • Az első és egyben legfontosabb lépés: Győződj meg róla, hogy a spanod már halott! Nézd meg a pulzusát és közben kérdezgesd tőle azt, hogy „Halott vagy?”!
  • A második, hogy költözz olyan helyre, ahol száraz és forró a klíma, hiszen így tudod legtovább megőrizni a múmiádat.
  • Mosd át a testét és távolítsd el a szerveket! – Vágj egy kis nyílást a test oldalán és onnan távolítsd el a legfontosabb szerveket.
  • Alaposan balzsamozd be a testet! – Körülbelül 70 napig kell ezt a folyamatot megismételned. A szerveket, melyeket az előző pont alapján eltávolítottál, nyugodtan ki lehet dobni a kukába, kivéve a szívet, hiszen azt vissza kell helyezni a testbe, ugyanis a túlvilágon szüksége lesz még rá, hogy megmaradjanak az emlékei és az érzései.
  • Az ötödik lépés, hogy távolítsd el az agyat! – Ehhez a lépéshez szükséged lesz egy kampóra, amit az orrüregen keresztül felhelyezve,  kitudod húzni az agyat. Macerás meló, ezért nyugodtan használd a felsőtested erejét! Már az ősi egyiptomiak is tudták, hogy az agy nem fontos, ezért ha sikerült kihúznod, nyugodtan hajíthatod a többi felesleges szerv közé.
  • A soron következő lépés, hogy a szerveket tedd az úgynevezett kanópuszedénybe! – Mindegyik (A,B,C,D) edénynek megvan a sajátossága, hiszen például az „A” jelű Duamutef tartóba csak a gyomrot helyezheted; a „B” jelűbe a tüdőt; a „C-be” csak a májat; a „D” jelűbe pedig kizárólag a beleknek van helye.
  • Tömd ki a testet Nátronnal!- Ez azért fontos, mert a nátron a savakat semlegesíti és felgyorsítja a szárítást is (A nátron egyébként a szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke).  Legyél figyelmes és óvatos, hiszen a felszabaduló gázok odavonzhatják a vadállatokat!
  • A következő lépés az, hogy mosd át újra vízben a testet majd áztasd be olajba,ezután csavard be vászonba!- Körülbelül 370 négyzetméternyi vászonra lesz szükséged és ne felejts el amuletteket tenni a testhez, ami vigyázni fog rá a túlvilágon!
  • Ha minden lépéssel megvagy, akkor végezetül helyezd a testet egy szarkofágba.

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:

Forrás:Otthon tényleg ne próbáljátok ki!

(Via)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés