Stílus
Vacsi amcsi módra
Szeretnél egy olyan vacsit készíteni, ami után megnyalod mind a tíz ujjad? Akkor hangolódj az amerikai konyhára, a tányérra pedig ízletes és ropogós, mézes-szezámos csirke kerüljön.
A fejedelmi lakomához a következő összetevőkre lesz szükséged:
- 12 darab kisebb csirkedarab (láb, szárny, mell)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál méz
- Őrölt chili
- Őrölt fekete bors
- Őrölt fahéj
- Őrölt paprika
- Szezámmag
- Friss citromlé
Egy műanyag zacskóban elhelyezzük a csirkedarabokat, amikhez hozzáadjuk az olajt, a mézet, a chilit, a borsot, a paprikát, a citromlevet, a fahéjat, illetve egy csipetnyi sót. A zacskót lezárjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap elővesszük a bepácolt csirkét, sütőedénybe rakjuk, meghintjük egy kevés szezámmaggal, és először 2 percig sütjük 200 fokon. Majd kivesszük, és újra megszórjuk szezámmaggal és míg aranybarnára nem sül, addig a sütőben hagyjuk.
Tipp: Tálaljuk basmati rizzsel, amihez a főzés során egy kevés curryt adunk.