Kövess minket

Stílus

Vacsi amcsi módra

Szeretnél egy olyan vacsit készíteni, ami után megnyalod mind a tíz ujjad? Akkor hangolódj az amerikai konyhára, a tányérra pedig ízletes és ropogós, mézes-szezámos csirke kerüljön.

Megosztva

3 r721 st.ir3 t600

A fejedelmi lakomához a következő összetevőkre lesz szükséged:

  • 12 darab kisebb csirkedarab (láb, szárny, mell)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • Őrölt chili
  • Őrölt fekete bors
  • Őrölt fahéj
  • Őrölt paprika
  • Szezámmag
  • Friss citromlé

Egy műanyag zacskóban elhelyezzük a csirkedarabokat, amikhez hozzáadjuk az olajt, a mézet, a chilit, a borsot, a paprikát, a citromlevet, a fahéjat, illetve egy csipetnyi sót. A zacskót lezárjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap elővesszük a bepácolt csirkét, sütőedénybe rakjuk, meghintjük egy kevés szezámmaggal, és először 2 percig sütjük 200 fokon. Majd kivesszük, és újra megszórjuk szezámmaggal és míg aranybarnára nem sül, addig a sütőben hagyjuk.

Tipp: Tálaljuk basmati rizzsel, amihez a főzés során egy kevés curryt adunk.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük