Kövess minket

Események

Vadásztársaság lehetetlenítené el a Samsara fesztivált

A szemétre és a vadak elijesztésére hivatkoznak, a fesztivál békülne, de a vadászokat nem lehet elérni.

Megosztva

Forrás: Samsara fesztivál Facebook

Két éve a rendőrség, most pedig a töreki vadásztársaság zaklatja a Samsara fesztivált, egyelőre nem látszik a megoldás. A Siófok melletti Töreki határában található réten megrendezésre kerülő jóga és goa fesztivál szervezői az Index-nek meséltek arról, hogy a helyi vadászok több pontban is aggályosnak tartják a rendezvényt. A vadásztársaság szerint a fesztivál során rengeteg szemét termelődik, a hangos zene elriasztja a vadakat, és a szervezők által ásott vízelvezető árok veszélyes a helyi rókaállományra. A fesztivál területe amúgy a szervezők tulajdonában van.

A Samsara fesztivált több fórumon is bepanaszolták már, többek között az ÁNTSZ-nél és a siófoki önkormányzatnál is. A fesztivál szervezői keresték a vadásztársaság illetékeseit, hogy megbeszéljék a dolgokat, de sajnos falakba ütköztek. “A vadásztársaságnál hiába kérjük a taggyűlés összehívását, hogy ott szemtől szemben meg tudjuk beszélni az ügyet, telefonon nem elérhetők, mikor pedig odamentünk személyesen, hogy nyomatékosan kérjük a találkozót, attól kezdve azt híresztelik a környéken, hogy az otthonában fenyegettük meg a vadászelnököt” – mondta Czinkoczky Csaba főszervező az Indexnek.

Nem ez az első alkalom, hogy vegzálják a fesztivált. 2015-ös indulásukkor kutyás rendőrökkel kutatták át a rendezvényre érkező fesztiválozókat, végül öt embert köteleztek droggyanú miatt vizeletvizsgálatra. Tavaly már nem volt ekkora rendőri jelenlét, idén viszont a vadásztársasággal való nézeteltérések nehezítik a szervezést. 

A Samsara fesztivál augusztus 8 és 13 között kerülne megrendezésre.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés