Kövess minket

Sport

Vak vezet látót!

Egy rugby játékos álma vált valóra!

Megosztva

rugbyFotó: Getty / Istock / Europress

Jake Olson 6 éve veszítette el a szeme világát. Már akkor elhatározta, hogy ő nem adja fel az álmait és a profi ligában fog a többi, látó emberrel játszani. Úgy néz ki, ez hamarosan teljesülhet, ugyanis Jake nemrégiben a Trojans csapatával edzett.

„Teljesen szürreális érzés volt” – mondta Jake. „Nagyon izgatott vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok, mindig is a része akartam lenni az egész rugby kultúrának. Remélem, jó csapattárs leszek.” – nyilatkozta később a játékos, aki számára fenomenális érzés volt a Trojan csapat védőfelszerelését és mezét viselni.

A csapattársai mindössze annyiban segítenek neki, hogy a helyére vezetik, és egyikük ráteszi a vállára a kezét, mielőtt kezdődik a játék. A többit mind maga csinálja, ő dob, ha kell, ő blokkol, és ő adja át a labdát a kezdőlövésnél is.

Jake a bal szemére már 10 hónapos korában szemrákot kapott, így már akkor félig elveszítette a látását. 12 éves korára sajnos átterjedt a másik szemére is, többször próbálták ugyan megmenteni, ám hamarosan el kellett távolítani.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem kapja meg a Trojans 2015-ös sportösztöndíját, ám rámosolygott a szerencse, és most a csapattársai és az edzője is úgy tekintenek rá, mint bárki másra!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés