Kövess minket

Hiphop

Valaki 1 millió dollárt fizetett a Wu-Tang Clan szupertitkos lemezéért az eBay-en

De közben a hitelessége is megkérdőjeleződött.

Megosztva

Forrás:

Elkelt a Martin Shkreli tulajdonában lévő, Once Upon a Time in Shaolin című Wu-Tang Clan lemez, amelyből mindössze egy darabot gyártottak le 2015-ben. A jelenleg börtönben csücsülő kőgazdag botrányhős akkor 2 millió dollárért vásárolta meg a 31 számot tartalmazó albumot, ám most ennek a feléért, azaz 1 millió dollárért adta tovább, méghozzá az eBay-en. Így két év alatt összesen 3 milliót fizettek érte, ami 778 millió forintnak felel meg.

Az egészben az a legszebb, hogy a Once Upon a Time in Shaolin valójában lehet nem is tekinthető hivatalos Wu-Tang lemeznek, hiszen, ahogy a Bloomberg két újságírójának kutatása felfedte, a csapat több tagjának sem volt tudomása az elkészültéről. Vagy legalábbis nem ilyen formában. A lemez tulajdonképpen a beatmaker, Tarik „Cilvaringz”Azzougarh keze munkája, az ő alapjaira vették fel a verzéiket a klán tagjai, RZA csak később csatlakozott be a projektbe, és ezután változott meg a koncepció.

Method Man és U-God azonban már az album megjelenésekor kijelentették, hogy nem tekintik hivatalos Wu-Tang Clan kiadványnak a cumót, hiszen azt hitték, hogy egy Cilvaringz lemezre írják soraikat. Azt később RZA is elismerte, hogy nem vázolták fel a terveiket pontosan a többieknek, de azt is hozzátette, hogy mindenki megkapta a neki járó pénzösszeget a Shkrelinek történt első eladás után. Tehát gyakorlatilag egy Wu-Tang albumról van szó, csak sokan a résztvevők közül nem akarnak rá így hivatkozni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés