Kövess minket

Stílus

Van élet cukor nélkül! Kibírnád?

Azt gondolod, hogy könnyen le tudsz mondani a cukorról? Annyi azonban nem lesz elég, ha mostantól nem édesíted vele a kávédat vagy teádat, sőt még az is édeskevés, ha nemet mondasz a nyalánkságokra. Nagyon sok élelmiszer tartalmaz cukrot, ezért, ha cukor nélkül szeretnél élni, akkor lemondások tömkelegére kell majd számítanod.

Megosztva


Fagyi, péksütemények, cukorkák – mind-mind kiabálnak a cukortól. Sokszor olyan fedőnevek mögé bújtatják, mint például glükóz, fruktóz, maltóz, maltodextrin, szirup vagy maltoextrakt. A cukrot nemcsak ételízesítésre használják, hanem tartósítószer és sűrítőszer gyanánt is. Ha nem tudod teljesen kizárni az étrendedből, akkor még mindig csemegézhetsz az édesítőszerek közül, illetve választhatod a mézet vagy akár az agavé szirupot is.

Lépj be a cukor nélküli élet kapuján!

Mindenek előtt kerüld a félkész ételeket. Lehetőség szerint fogyassz friss élelmiszerekből készült ebédet.

A fruktóz teljesen rendben van, de ebben az esetben is véthetsz hibát. Egyél inkább almát vagy körtét a szőlő helyett.

Amennyire csak lehet, kerüld az instant kávékeverékeket. Mindenki tudja, hogy olcsók és praktikusak, de a csomagoláson található apró betűs részt már kevesen olvassák el. Ezek a termékek magas cukortartalommal rendelkeznek, ezért helyettük inkább készíts magadnak egy eszpresszót tejjel.

A dzsúszok, limonádék és ízesített ásványvizek valódi cukorbombák, ezért inkább igyál tiszta vizet. Ha természetes formában nem ízlik, akkor ízesítsd citrommal vagy készíts magadnak gyümölcsteát.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés